Κίνα: Mπλοκαρίστηκαν στο διαδίκτυο οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΠΟΥ για την πολιτική της για τον κορωνοϊό

Μια ανάρτηση του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με την πολιτική μηδενικής ανοχής που έχει υιοθετήσει η Κίνα έναντι της covid-19 αφαιρέθηκε από το Weibo σήμερα το πρωί, λίγη ώρα αφού δημοσιεύθηκε.

Μια άλλη κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το WeChat, έχει απενεργοποιήσει τη λειτουργία κοινοποίησης αντίστοιχης ανάρτησης του ΟΗΕ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σχολίασε χθες Τρίτη αναφερόμενος στην πολιτική μηδενικής ανοχής της Κίνας: «Δεν πιστεύουμε ότι είναι βιώσιμη λαμβάνοντας υπόψη τη συμπεριφορά του ιού αυτή τη στιγμή και εκείνη που προβλέπουμε για το μέλλον».

Τα σχόλια του Τέντρος αναρτήθηκαν στα κινέζικα από τον ΟΗΕ στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ΟΗΕ και το Weibo δεν έχουν απαντήσει στο αίτημα του Reuters να σχολιάσουν την είδηση. Το WeChat αναφέρει κάτω από την ανάρτηση του ΠΟΥ: «Απαγορεύθηκε η κοινοποίηση αυτού του άρθρου διότι παραβίασε τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς».

Οι δηλώσεις του Τέντρος προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις μεταξύ των χρηστών διαδικτύου στην Κίνα, καθώς το παρατεταμένο lockdown στη Σανγκάη και οι αυξανόμενοι περιορισμοί στις μετακινήσεις στο Πεκίνο εντείνουν την αγανάκτηση των Κινέζων.

Η Κίνα επιμένει ότι θα παραμείνει πιστή στην πολιτική της μηδενικής ανοχής έναντι στη covid-19 προκειμένου να αντιμετωπίσει την ασθένεια, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό σώζει ζωές.

Check Also

Μαρία Ζαχάροβα: «Οι απελάσεις δεν είναι δική μας επιλογή – Να επικρατήσει η λογική στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας»

Την εκτίμηση ότι η λογική πρέπει να επικρατήσει και να ομαλοποιηθεί η διπλωματική δραστηριότητα Ελλάδας …

Toυρκία – Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν για ελληνικά νησιά: «Κάνε ότι έκανε ο Ετσεβίτ στην Κύπρο»

Με σημερινή του ανάρτηση στα social media, ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Ρεμπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) …