Κίνα: Οι πωλήσεις προϊόντων της L’ Oreal αυξάνονται, ενώ η οικονομία υποχωρεί

Η αύξηση των πωλήσεων της L’Oreal SA από το τέλος του έτους ξεπέρασε τις προσδοκίες σχετικά με τη δύναμη των πανάκριβων αρωμάτων και των προϊόντων προστασίας του δέρματος να δυσκολέψουν την οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα.

Οι πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 7,7% σε συγκρίσιμη βάση, σύμφωνα με τον παρασκευαστή του σαμπουάν Garnier και του μακιγιάζ Maybelline με έδρα το Παρίσι, την Πέμπτη μετά το κλείσιμο των αγορών. Η μέση πρόβλεψη των αναλυτών για την αύξηση των πωλήσεων ήταν στο 6,5%.

Το τμήμα της L’Oreal που πωλεί μάρκες υψηλής ποιότητας όπως η Biotherm και το τμήμα πολυτελείας που πωλεί τα καλλυντικά Lancome αυξάνονται με διψήφιο ρυθμό, μειώνοντας τις ανησυχίες ότι η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας θα πλήξει την κατανάλωση προϊόντων ομορφιάς υψηλής τεχνολογίας. Οι πωλήσεις στην Κίνα συνέβαλαν στην καλύτερη απόδοση σε 40 τρίμηνα για τον μεγαλύτερο κατασκευαστή προϊόντων ομορφιάς παγκοσμίως, σύμφωνα με ομάδα αναλυτών της Morgan Stanley που έχει επικεφαλής τον Richard Taylor.

“Ο ισχυρός Κινέζος καταναλωτής συνεχίζει να κινεί την ανάπτυξη χωρίς ενδείξεις επιβράδυνσης και η L’Oreal κερδίζει το μερίδιο που δικαιούται”, ανέφεραν οι αναλυτές σε σημείωμα προς τους πελάτες τους. Οι μετοχές σημείωσαν κέρδη έως 1,2% στο Παρίσι.