Κίνα: Νοσοκόμες ξυρίζουν τα κεφάλια τους για να μην μεταδώσουν τον ιό

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι συγκλονιστικές φωτογραφίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Κίνα που δίνει την πιο σκληρή μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Το 90% από αυτούς είναι γυναίκες. Πραγματικές ηρωίδες που θυσιάζονται καθημερινά για να βοηθήσουν και να σώσουν τους συνανθρώπους τους και να συμβάλλουν με τον τρόπο τους στη μείωση της εξάπλωσης του ιού.

Όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, νοσοκόμες και γιατροί αναγκάστηκαν ακόμη και να ξυρίσουν τα κεφάλια τους πριν μεταβούν στα νοσοκομεία της Ουχάν, γιατί τα μακριά μαλλιά μπορούν σύμφωνα με τους ειδικούς να μεταδώσουν τον κορωνοϊό, ενώ με το ξύρισμα του κεφαλιού γίνεται ευκολότερο να φορούν τις ειδικές στολές. Οι εικόνες συγκλονίζουν, μα μπροστά σε αυτά τα μέτρα εκείνες στέκονται δυνατές και μάχιμες. Και αυτό είναι ένα μόνο μέρος των όσων βιώνουν, αφού στο post που ακολουθεί αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι αναγκάζονται να φορούν πάνες ακράτειας για ενήλικες, καθώς δεν προλαβαίνουν να πάνε στην τουαλέτα, εξαιτίας του φόρτου εργασίας, γεγονός που έχει δημοσιευθεί και από την Washington Post.

Ακόμη, σύμφωνα με το ίδιο post, οι νοσοκόμες και οι γυναίκες ιατροί λαμβάνουν χάπια για να καθυστερήσουν τον εμμηνορροϊκό κύκλο τους για περισσότερο από ένα μήνα, προκειμένου να είναι στην πρώτη γραμμή σε αυτόν τον αγώνα κατά του ιού.