Κίνα: Μείωση 35% στις πωλήσεις των iPhone

Χαμηλές πωλήσεις στα iPhone παρουσίασε τον Νοέμβριο η Apple στην Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία της Credit Suisse.
Οι παραδόσεις του iPhone υποχώρησαν 35,4% σε ετήσια βάση τον προηγούμενο μήνα, όταν η ευρύτερη κινεζική αγορά smartphones αυξήθηκε κατά 0,2%, ανέφερε ο αναλυτής Matthew Cabral ο οποίο θέτει ως τιμή – στόχο για την μετοχή της ετιαρείας τα 221 δολάρια.

Παρά το γεγονός ότι τα μηνιαία δεδομένα είναι μπορεί να είναι ευμετάβλητα και η χρονική στιγμή της κυκλοφορίας των νέων μοντέλων να μην ευνοεί αριθμητικές συγκρίσεις, εν τούτοις η σημαντικά κάμψη του Νοεμβρίου είναι η δεύτερη κατά σειρά διψήφια πτώση.

Η μετοχή της Apple αν και υποχωρούσε ενδισυνεδριακά έως και 1,3% την Πέμπτη, έφθασε, τελικά, στο -0,44% μετά το μήνυμα του προέδρου Τραμπ στο twitter ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ κοντά σε μια μεγάλη συμφωνία με την Κίνα. Και αυτό γιατί η Apple έχει συσχετισθεί σε μεγάλο βαθμό με το θέμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας.

Η Credit Suisse αναφέρει στα στοιχεία της, ότι το φθηνότερο iPhone 11 ήταν το πιο δημοφιλές μοντέλο. Η χαμηλότερη μέση τιμή πώλησης αυτού του μοντέλου «πιθανότατα προσθέτει περαιτέρω πίεση στις πωλήσεις της μεγαλύτερης Κίνας της Apple», έγραψε η Credit Suisse.

Σημειώνεται ότι η Apple απέκτησε σχεδόν το 17% των εσόδων του 2019 από την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg. Το iPhone αντιπροσώπευε σχεδόν το 55% των συνολικών εσόδων του 2019.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Rosenblatt Securities ανέφερε ότι η Apple μπορεί να μειώσει την παραγωγή των iPhone 11 Pro και iPhone 11 Max κατά περίπου 25%, λόγω της ασθενέστερης ζήτησης για τα δύο συγκεκριμένα μοντέλα.