Κίνα: Μαθήματα χρηματιστηρίου στα δημοτικά σχολεία

Ανάμεσα στις βασικές γνώσεις που λαμβάνουν στο δημοτικό, σύντομα οι μικροί μαθητές στην Κίνα θα μαθαίνουν τις βασικές αρχές του χρηματιστηρίου ώστε, όταν μεγαλώσουν, να ξέρουν τους κινδύνους και τα ρίσκα των αγορών.

Σύμφωνα με τον Guardian, σύντομα, οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κίνας θα μαθαίνουν πώς να αποφεύγουν τις παγίδες των χρηματιστηρίων ως ενήλικες.

Στα σχολικά βιβλία θα συμπεριληφθούν κεφάλαια και ορολογίες που έχουν να κάνουν με την χρηματιστηριακή αγορά όπως «αύξηση μετοχικού κεφαλαίου» και «δείκτης τιμής μιας μετοχής (Ρrice) προς κέρδη ανά μετοχή (Εarnings)».

Το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας και η αρμόδια ρυθμιστική δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν για να «αυξήσουν τις οικονομικές γνώσεις» των νέων της Κίνας, στο πλαίσιο της εκστρατεία για τη βελτίωση της κατανόησης των αγορών τίτλων και προθεσμιακών αγορών της χώρας.

Για χρόνια, οι αρχές προσπαθούν να βελτιώσουν τον οικονομικό αλφαβητισμό, καθώς οι συνταξιούχοι ή οι λιγότερο έμπειροι επενδυτές έχουν χάσει τις αποταμιεύσεις τους σε επικίνδυνα συστήματα ή απάτες.

Ως αποτέλεσμα αυτοί, οι πολίτες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα που τους οδηγούν ακόμα και στην αυτοκτονία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μια γυναίκα στην επαρχία Zhejiang, η οποία έδωσε τέλος στη ζωή της αφού έχασε στο χρηματιστήριο περίπου 40.000 δολάρια.

«Αυτή η καμπάνια έχει μεγάλη σημασία για τη διατήρηση της κοινωνικής αρμονίας και της σταθερότητας», δήλωσε ο Γκάο Λι, εκπρόσωπος της επιτροπής κινητών αξιών.