Κίεβο: Πάγωσαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Κριμαίας

Χωρίς συγκρούσεις κατέλαβαν φιλορωσικές μονάδες φυλάκιο στη δυτική Κριμαία, σύμφωνα με αναφορές από την ουκρανική συνοριοφυλακή, με το ουκρανικό προσωπικό του να έχει αποκλειστεί εντός. Συνολικά, υπό φιλορωσικό έλεγχο βρίσκονται 11 φυλάκια της περιφέρειας.

Παράλληλα, τα ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το Κίεβο έχει παγώσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αρχών της Κριμαίας, οι οποίες όμως, όπως αναφέρεται, έχουν αρχίσει να ανοίγουν λογαριασμούς σε ρωσικές τράπεζες.

Το Russia Today ανάφερει, επικαλούμενο τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Κριμαίας Ρουστάμ Τεμιργκάλιγεφ, ότι η ουκρανική κυβέρνηση έχει μπλοκάρει το ηλεκτρονικό σύστημα της οικονομικής αρχής της Κριμαίας και έχει παγώσει τους λογαριασμούς των περιφερειακών αρχών.

Ο Τεμιργκάλιγεφ εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας πως δεν θα επηρεαστεί η καταβολή μισθών κρατικών υπαλλήλων και συντάξεων.

«Ανοίγουμε γρήγορα λογαριασμούς σε ρωσικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων και λογαριασμών σε ρούβλια» είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της περιφέρειας. «Ο κόσμος δεν θα μείνει χωρίς συντάξεις, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» προσέθεσε.