Κέττηρος: Τίθεται θέμα ποινικών ευθυνών του Χάρη για ΣΚΤ

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος, επικαλούμενος  ανακοίνωση του κόμματος του, κάνει λόγο για ασήκωτες πολιτικές ευθύνες του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και όπως αναφέρει τίθεται θέμα ποινικών ευθυνών.

«Και μόνο το ελάχιστο να ισχύει από όσα είπε ο Ελεγκτής, αποδεικνύονται οι αυταπόδεικτες και ασήκωτες πολιτικές ευθύνες του Χάρη ενώ τίθεται θέμα και ως προς τις ποινικές του ευθύνες».

Αυτούσια η ανάρτηση του Νίκου Κέττηρου:

“Και μονο το ελαχιστο να ισχυει απο οσα ειπε ο Ελεγκτης, αποδεικνυονται οι αυταποδεικτες και ασυκωτες πολιτικες ευθυνες του Χαρη ενω τιθεται θεμα και ως προς τις ποινικες του ευθυνες. Ακολουθει αποσπασμα απο την ανακοινωση του ΑΚΕΛ:

“Βαρύτατες ευθύνες στον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, καθώς και σε στενούς του συνεργάτες για την κατάρρευση του Συνεργατισμού απέδωσε χθες ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, στην κατάθεσή του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι αρμόδιοι, οι οποίοι ανέλαβαν τη διαχείριση του Συνεργατισμού μετά το 2013, «εξανέμισαν τα λεφτά των φορολογούμενων».Στον Υπουργό Οικονομικών καταλογίζεται ακόμα προσπάθεια παραπλάνησης του Υπουργικού Συμβουλίου, προώθηση λιστών για διαγραφή δανείων, χειραγώγηση κομμάτων και κοινής γνώμης, παρασκηνιακές ενέργειες για εκμαίευση της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να επισπευθεί η συγχώνευση των ΣΠΙ και η ιδιωτικοποίηση της Συνεργατικής Τράπεζας, φορτώνοντας τις ευθύνες αλλού και συγκεκριμένα στο ΑΚΕΛ. “