Κένυα: Αστυνομικός σκότωσε τη γυναίκα του κι άλλους πέντε ανθρώπους και αυτοκτόνησε

Κενυάτης αστυνομικός σκότωσε σήμερα έξι ανθρώπους στην πρωτεύουσα της Κένυας Ναϊρόμπι και μετά αυτοκτόνησε, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο αστυνομικός σκότωσε πρώτα τη σύζυγό του στο σπίτι τους προτού βγει στο δρόμο με το υπηρεσιακό του όπλο AK-47 και σκοτώσει άλλους πέντε ανθρώπους, σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας.

Οι αστυνομικές αρχές δεν διευκρίνισαν τι ήταν αυτό που προκάλεσε το μακελειό.

«Ο αστυνομικός άρχισε να πυροβολεί σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο μοτοσικλετιστές, ο ένας εκ των οποίων υπέκυψε στα τραύματά του την ώρα που του παρέχονταν οι πρώτες βοήθειες», αναφέρει η αστυνομία στην έκθεσή της.

Ο Φράνσις Ουάχομ, ο επικεφαλής της αστυνομίας στη περιοχή Νταγκορέτι του Ναϊρόμπι, επιβεβαίωσε το περιστατικό και τον αριθμό των νεκρών, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με αυτό.

Οργισμένοι κάτοικοι της περιοχής στην οποία σημειώθηκε έβαλαν αργότερα φωτιά σε λάστιχα διαμαρτυρόμενοι για το μακελειό, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Reuters.

Το 2010 ένας αστυνομικός στην πόλη Σιακάγκο, η οποία βρίσκεται 120 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ναϊρόμπι, σκότωσε 10 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων δύο συναδέλφων του.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε δηλώσει τότε ότι ο αστυνομικός προσπάθησε μετά το μακελειό να αυτοκτονήσει, αλλά δεν είχε άλλες σφαίρες και αναγκάστηκε να παραδοθεί στην αστυνομία.