Κέιτ Μίντλετον: Ο εθισμός δεν είναι επιλογή, μπορεί να συμβεί στον καθένα

Κέιτ Μίντλετον: Ο εθισμός δεν είναι επιλογή, μπορεί να συμβεί στον καθένα

Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ,   Κέιτ Μίντλετον συμμετείχε στην εκδήλωση «Taking Action on Addiction», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Η Δούκισσα έκανε μία εντυπωσιακή εμφάνιση, διαφορετική από αυτή που μας έχει συνηθίσει. Άφησε τα αυστηρά ταγιέρ και επέλεξε ένα κόκκινο outfit, υιοθετώντας ένα πιο απλό, σέξι look, το οποίο της ταιριάζει καταπληκτικά.

Χάρη στην εξωτερική της εικόνα μαγνήτισε τα βλέμματα πάνω της. Ωστόσο, έλαβε θερμό χειροκρότημα για την εμπνευσμένη της ομιλία. Στόχος της να ενθαρρύνει τα εξαρτημένα άτομα, τα οποία δυστυχώς είναι πολλά στις μέρες μας, να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες τους και να βγουν νικητές.

Η Κέιτ έχει ανακηρύχθει Προστάτης της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης «The Forward Trust», η οποία διοργάνωσε την καμπάνια «Taking Action on Addiction».

Στην αρχή της ομιλίας της τόνισε πως σκοπός της καμπάνιας είναι να ενημερώσει για τις εξαρτήσεις, να ευαισθητοποιήσει και να ενθαρρύνει τον κόσμο να ζητήσει βοήθεια.

«Ο εθισμός δεν είναι επιλογή. Κανείς δεν επιλέγει να γίνει εθισμένος. Όμως, μπορεί να συμβεί στον καθένα από εμάς. Κανείς δεν έχει ανοσία. Σπανίως συζητάται ως μία κατάσταση ψυχικής υγείας και παίρνουμε χρόνο για να αποκαλύψουμε και να καταλάβουμε σε βάθος τις βασικές αιτίες του προβλήματος».

Επιπλέον, σημείωσε πως η διαδικασία της απεξάρτησης συχνά είναι περίπλοκη, δύσκολη. «Ως κοινωνία, οφείλουμε να ξεκινήσουμε από μία θέση συμπόνοιας και ενσυναίσθησης, καταλαβαίνοντας τους εξαρτημένους».

Παράλληλα, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ έθιξε το ζήτημα του lockdown, το οποίο συνέβαλε στην αύξηση των εξαρτημένων ανθρώπων. «Γνωρίζουμε πως πάνω από ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν είχαν μέχρι πριν το lockdown κάνει κατάχρηση ουσιών, μπορεί τώρα να αντιμετωπίζουν προβλήματα με αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ. Γύρω στα δύο εκατομμύρια άτομα που έχουν αναγνωρισθεί ότι βρίσκονταν σε αποτοξίνωση, μπορεί να έχουν ξανακυλήσει τους τελευταίους 18 μήνες».

Η εν λόγω ομιλία της Κέιτ Μίντλετον σηματοδότησε την έναρξη της νέας της δράση, η οποία επικεντρώνεται στην παροχή βοήθειας σε εθισμένους στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά. Η ίδια, γεμάτη αισιοδοξία, υπογράμμισε: «Η καμπάνια θα μας δείξει πως όχι μόνο άνθρωποι με εθισμό αναρρώνουν, αλλά ευημερούν κιόλας».