Κάτω η Τρόικα, Ζήτω το δολάριο

Η εφημερίδα “Πολίτης” της Κυριακής μας άνοιξε τα μάτια με την αποκάλυψη του παρελθόντος του νέου «φωστήρα» στη ζωή μας, Τζον Χαραλαμπάκη, ο οποίος θα μας έδινε τα φώτα του έναντι της αδρής αμοιβής των 200 χιλιάδων ευρώ για λύση στην τραγική κατάσταση που περιήλθε η χώρα μας.

Ο συγκεκριμένος κύριος παρουσιάζεται ως καθηγητής του πανεπιστημίου του Κεντάκι, ενώ στην πραγματικότητα απολύθηκε από το χριστιανικό κολλέγιο Asbury, που απλώς βρίσκεται στο Κεντάκι.

Ο αυτοπαρουσιαζόμενος ως οικονομολόγος κλήθηκε να δώσει τη γνώμη του από κάποια μέλη της δεξαμενής σκέψης “Θουκυδίδης”, όπως ο Άθως Κοιρανίδης, που εργάστηκε για την εκλογή του κ. Λιλλήκα στο προεδρικό αξίωμα.

Ο κ. Κοιρανίδης που σχετίζεται πολύ στενά με τη Μονή Βατοπεδίου, έγινε ουσιαστικά ρεζίλι, όταν σε τηλεοπτική εκπομπή αναπαρήγαγε τις «τρελές» προτάσεις της μελέτης του κ. Χαραλαμπάκη για έξοδο της Κύπρου από την οικονομική κρίση. Μεταξύ άλλων «κουφών» ο κ. Χαραλαμπάκης είχε προτείνει την έξοδο από το ευρώ και υιοθέτηση του δολαρίου ΗΠΑ, ως το εθνικό μας νόμισμα.

Είχε όμως την ατυχία να βρεθεί απέναντι από τον απόλυτα ενημερωμένο, πρώην Γενικό Εισαγγελέα κ. Αλέκο Μαρκίδη, ο οποίος ουσιαστικά διέλυσε τα φληναφήματα του αυτόκλητου σωτήρα της οικονομίας μας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Κοιρανίδης δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να μας δεχτούν στη σφαίρα του δολαρίου.

Φανταζόμαστε τον Πρόεδρο Ομπάμα και το Διοικητή της Αμερικάνικης Κεντρικής Τράπεζας να αναμένουν εναγωνίως στο τηλέφωνο για να τους πούμε τα καλά νέα !!!