Κάποιοι στο Προεδρικό παρεξήγησαν το ρόλο τους…. Μαζέψτε τους…

Η επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στο Προεδρικό Μέγαρο, όπως ήταν αναμενόμενο έχει καλυφθεί εκτενώς από τα διεθνή και τοπικά ΜΜΕ.

Η κάλυψη όμως της τελετής παρασημοφόρησης του Ρώσου αξιωματούχου, όπου όλοι οι δημοσιογράφοι είχαν πρόσβαση, αποκάλυψε και την …. «γύμνια» της οργάνωσης και την αγένεια κάποιων προσώπων που δυστυχώς ανήκουν και στο διπλωματικό σώμα.

Κάποιος να ενημερώσει την εν λόγω διπλωμάτη η οποία με την απόσπασή της στο Προεδρικό Μέγαρο ίσως θεώρησε ότι έχει αναλάβει «γενικός δερβέναγας», ότι οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ οι οποίοι βρίσκονται σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις/ τελετές, περνούν από έλεγχο στη πύλη του Προεδρικού.

Κι ευτυχώς εκεί στον έλεγχο ασφαλείας, πάντοτε με  μεγάλη ευγένεια οι αστυνομικοί καταγράφουν τα στοιχεία όλων των δημοσιογράφων.

Άρα μαντάμ, δεν είχες κανένα λόγο να ρωτήσεις με ύφος χιλίων καρδιναλίων, επιλεκτικά κάποιους ποιοι είναι. Υπάρχει η μονάδα ασφάλειας του Προεδρικού Μεγάρου, κάτι που βέβαια όφειλες να γνωρίζεις.

Το σημαντικότερο για έναν άνθρωπο του διπλωματικού σώματος, είναι η ευγένεια και αισθανθήκαμε ντροπή, όταν η εν λόγω διπλωμάτης, ρώτησε με απαίσιο ύφος μία νεαρή ξένη δημοσιογράφο, εάν είχε μάσκα και όταν της είπε δεν  είχε, έγινε ολόκληρο θέμα και αναγκάστηκε μία άλλη να φύγει να πάει να της φέρει.

Αστυνομικός που άκουσε την όλη συζήτηση έτρεξε να φέρει μάσκα για τη κοπέλα, λέγοντας μάλιστα στη διπλωμάτη που ήθελε να ελέγξει τους πάντες, ότι δεν υπήρχε λόγος να γίνεται θέμα για μία μάσκα.

Κάτι που βέβαια θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν οι αρμόδιοι είχαν, όπως ορίζει και το σχετικό διάταγμα, μάσκες και αντισηπτικά στην είσοδο…

Κάποια άτομα έχουν ξεφύγει εντελώς και εκθέτουν τους προιστάμενους τους οι οποίοι οφείλουν, να τους μαζέψουν….