Κάντε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται – Σταματήστε την καταστροφή στην Συρία

Δυστυχώς η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με γεγονότα που την οδηγούν δεκαετίες πίσω για άλλη μια φορά. Θύμα των ιμπεριαλιστικών ορέξεων όλων των εμπλεκόμενων μερών, η Συρία, για πολλά χρόνια.

Την στιγμή που ο κόσμος πιστεύει ότι ο Γολγοθάς του ταλαίπωρου Συριακού λαού θα έφτανε στο τέλος του, είναι η ώρα που οι Μεγάλες Δυνάμεις με πρόσχημα την ειρήνη, «απλώνουν τα χέρια» και επιτίθενται για να αρπάξουν και να γεμίσουν το σακούλι που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Πρωταγωνιστές, ένας ηγέτης των ΗΠΑ, που στην προεκλογική του εκστρατεία κατηγορούσε την ανθυποψήφια του χαρακτηρίζοντάς την ως φιλοπόλεμη, χωρίς ο ίδιος να δείχνει διαφορετικός σε αυτό το ζήτημα. Παράλληλα αποτελεί αυθεντία στην ρητορική μίσους και ρατσισμού αλλά και κορυφαία προσωπικότητα εξυπηρέτησης καπιταλιστικών συμφερόντων.

Από την άλλη, ένας Ρώσσος ηγέτης που τελικά δεν ξέρει τί του γίνεται. Από την μια κάνει παζάρια και πουλάει σύγχρονους πυραύλους S-400 στον Τούρκο σουλτάνο και από την άλλη έχει διαφορετική άποψη από αυτόν στο Συριακό πρόβλημα. Δεν ξέχασε όμως ούτε αυτός να κάνει επίδειξη ισχύος αφού με το βλέμμα του στραμμένο στις εγχώριες εκλογές μας έδειξε πόσο φίλος του πολέμου είναι και αυτός.

Δεν θα μπορούσα φυσικά να αφήσω ασχολίαστα τα όσα δήλωσε ο κ. Ερτογάν αφού χαρακτήρισε τα όσα διαδραματίζονται στη Συρία από πλευράς του Συριακού καθεστώτος ως εγκλήματα πολέμου κατά της ανθρωπότητας, την στιγμή που ο ίδιος συνεχίζει ένα έγκλημα εισβολής και κατοχής εδώ και 44 χρόνια, με παράνομη χρήση βίας και όπλων κατά αμάχων και με αιχμαλώτους οι οποίοι ακόμα αγνοούνται.

Η Κύπρος, απλός παρατηρητής, χωρίς ρόλο και λόγο σε ότι γίνεται, παρόλο που τα εδάφη της αποτελούν ορμητήριο για τις επιθέσεις της Μ. Βρετανίας. Ένα μικρό νησί που δέχτηκε τις συνέπειες του ιμπεριαλισμού το 1974, αποτελεί σήμερα δίαυλο στην καταστροφή, στον θάνατο ανθρώπων, αμάχων και παιδιών στην γειτονική Συρία.
Σήμερα είναι μια άλλη λυπηρή ημέρα για όλους εμάς. Ο κόσμος αδιάφορος ακόμα και μπροστά σε αυτό το τεράστιο και απάνθρωπο έγκλημα. Το να βομβαρδίζεις αθώους για ειρήνη είναι η πιο ουτοπική ιδέα.

Κλείνω την παρέμβαση μου αυτή με ένα όμορφο αλλά και τρομακτικό ρητό « Κάντε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται. Όχι όταν τα σκοτώνουν».

*Συνέσιος Φωτίου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΠΚ