Κάθι Γουντ: «Το Βitcoin δεν μπορεί να το σταματήσει κανείς»

Η ταλαντούχα επενδυτής Κάθι Γουντ καθησυχάζει τους επενδυτές σε Bitcoin εν μέσω των αυξημένων ρητορικών για ρυθμιστική παρέμβαση: οι αρχές δε θα μπορέσουν να σταματήσουν την πορεία του κρυπτονομίσματος.

Οι αναφορές από την Κίνα, τις ΗΠΑ και την ΕΕ για μεγαλύτερο έλεγχο στα κρυπτονομίσματα έχουν οδηγήσει την αξία του Bitcoin σε πτώση, αλλά η Γουντ αναφέρει πως «το κρυπτονόμισμα βρίσκεται ήδη καθ’οδόν και τίποτα δε μπορεί να το σταματήσει».

Οι ρυθμιστές θα «χαλαρώσουν τη στάση τους μακροπρόθεσμα» όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα λόγω της καινοτομίας του τομέα, ανέφερε η Γουντ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Consensus 2021 που οργανώθηκε από την CoinDesk.

Η πιο γνωστή “βολή” κατά των κρυπτονομισμάτων επήλθε από την Κίνα. Μια προσπάθεια μείωσης του mining των κρυπτονομισμάτων επήλθε λόγω της αύξησης παράνομης εξόρυξης άνθρακα για την αντιμετώπιση των ενεργειακών αναγκών της “εξόρυξης” των κρυπτονομισμάτων μέσω των server farms. Ο δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ είχε επίσης βάλλει κατά των περιβαλλοντικών προβλημάτων που μπορεί να δημιουργηθούν λόγω της αυξημένης χρήσης ενέργειας.

Η Γουντ, ιδρυτής της Ark Investment Management ανέφερε πως η προσήλωση στα περιβαλλοντικά προβλήματα προκάλεσε και μερική παύση της αγοράς των Bitcoin.

Το αμφισβητήσιμο περιβαλλοντικό προφίλ του Bitcoin έχει αποσαρθρώσει τα επιχειρήματα περαιτέρω μεγάλης mainstream επενδυτικής μανίας.

Ο CEO της Tesla έχει υποστηρίξει πολλάκις τις επικλήσεις για ρύθμιση των ανεξέλεγκτων βορειοαμερικανικών miners κρυπτονομισμάτων, αλλά θα πάρει χρόνια για τη μετατροπή της αναγκαίας ενέργειας σε “πράσινη”.

Η Γουντ από την πλευρά της αναφέρει πως το περιβαλλοντικό πρόβλημα θα δώσει έναυσμα στην επιτάχυνση της χρήσης και υιοθεσίας καθαρών πηγών ενέργειας λόγω της μεγάλης ζήτησης για ενεργειακές λύσεις που ανταποκρίνονται στο crypto-mining. Η Ark Investment υπογράμμισε σε αναφορά της τον προηγούμενο μήνα πως η “εξόρυξη” κρυπτονομισμάτων θα επιταχύνει τις επενδύσεις σε ηλιακή ενέργεια.

Η αξία του Bitcoin βρέθηκε κοντά στα $38.000 στο μεσημέρι στο Τόκιο, μειωμένο κατά 40% από το ρεκόρ του στα μέσα Απριλίου.