Κάθε μνημόνιο και χειρότερα

Ως Οικολόγοι προειδοποιούσαμε εδώ και καιρό ότι μετά τις ευρωεκλογές το επικαιροποιημένο μνημόνιο θα παρουσιαζόταν από την Κυβέρνηση με πολλές εκπλήξεις. Οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν και προπαντός για το θέμα για των εκποιήσεων, για το οποίο προειδοποιούσαμε.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν κατάφερε να προστατεύσει τους μικροδανειολήπτες αφού ως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με το τέταρτο επικαιροποιημένο μνημόνιο, θα αρχίσουν οι εκποιήσεις ακίνητων περιουσιών. Είναι με μεγάλη ανησυχία που παρακολουθούμε το όλο θέμα και εκφράζουμε για ακόμα μια φορά την αντίθεση μας.

Η κοινωνική πίεση και τα μέτρα λιτότητας και εξαθλίωσης θα επιβαρύνουν και άλλο την κοινωνία μας.

Ας σταματήσει να βλέπει μόνο αριθμούς η Κυβέρνηση και ας δει και τις πραγματικές επιπτώσεις στην κοινωνία, με αφορμή την κατά τα άλλα πετυχημένη εφαρμογή και πορεία του μνημονίου.

Εμάς δεν μας καθησυχάζουν οι αριθμοί αλλά μας ανησυχούν ακόμα περισσότερο οι επιπτώσεις αυτής της τάχα «πετυχημένης» πορείας.

Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος στη Λευκωσία η ώρα 4:30 μ.μ., θα υποβάλλουμε τις απόψεις μας και τις παρατηρήσεις μας για το τέταρτο μνημόνιο το οποίο έχει ήδη συμφωνήσει η Κυβέρνηση με την Τρόικα.