Ι. Νικολάου: Το έργο της ερευνητικής επιτροπής θα προχωρήσει άμεσα

Τη δέσμευση ότι το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το τραπεζικό σύστημα και γενικά η οικονομία της Κύπρου θα προχωρήσει άμεσα, όπως είναι και η διαβεβαίωση της ίδιας της Επιτροπής, «ώστε σε τρεις-τέσσερις μήνες να υπάρχει τελικό κείμενο της έκθεσης» εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Νικολάου υπενθύμισε ότι η Ερευνητική Επιτροπή αρχίζει αύριο τις δημόσιες ακροάσεις με πρώτο πρόσωπο τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών.

Σημείωσε ότι σήμερα έχει εκδοθεί και δημοσιευθεί το διάταγμα με το οποίο διορίζονται οι εμπειρογνώμονες-εκτιμητές που θα παρακάθονται στις συνεδρίες της Ερευνητικής Επιτροπής.

Πρόκειται, ανέφερε, για τους Ανδρέα Χαρίτου και Κώστα Ξιούρο, ακαδημαϊκούς στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στον κλάδο χρηματοοικονομικών επιστημών.

«Είναι δύο άνθρωποι με υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα, γνώστες του ειδικού αντικειμένου και έχει κριθεί ότι μπορούν να συμβάλουν στο έργο της Ερευνητικής Επιτροπής. Θα είναι συνεχώς μαζί με τα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής και θα προσφέρουν ανά πάσα στιγμή τις γνώσεις τους με σκοπό να διεκπεραιωθεί όσο το δυνατό καλύτερα το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής» σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

“Παραμένουμε δεσμευμένοι, ως η διαβεβαίωση από την Ερευνητική Επιτροπή, ότι το έργο τους θα προχωρήσει άμεσα ώστε σε τρεις-τέσσερις μήνες να υπάρχει τελικό κείμενο της έκθεσης» πρόσθεσε.