Ι.Νικολάου: Ποινική έρευνα για την υπόθεση αγοραπωλησίας από την ΑΤΗΚ

Συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και τον Αρχηγό της Αστυνομίας θα έχει σύντομα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου προκειμένου να αρχίσει ποινική έρευνα για τα όσα αναφέρθηκαν από τον Χαράλαμπο Λιοτατή ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής σχετικά με την αγοραπωλησία του τ/κ τεμαχίου στην Δρομολαξιά και την εμπλοκή του Ταμείου Συντάξεων των εργαζομένων στην ΑΤΗΚ.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός είπε ότι «σίγουρα η υπόθεση δεν μπορεί ούτε να εξεταστεί ούτε να διερευνηθεί μέσα από δημοσιογραφικές πληροφορίες ούτε μέσα από ανακοινώσεις εμπλεκομένων ή μη προσώπων».

Πρόσθεσε ότι «εκείνο που θα χρειαστεί να γίνει και αυτό είναι που θα συνεννοηθώ και με τον Γενικό Εισαγγελέα και με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, είναι ότι γι’ αυτή την υπόθεση θα πρέπει να γίνει και ποινική έρευνα γιατί υπάρχει κατάθεση συγκεκριμένου προσώπου η οποία φαίνεται να αναφέρεται ή να καταλογίζει ευθύνες σε κάποια πρόσωπα και επενδυτές, τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γίνονται αποδεκτά τα όσα αναφέρονται στην κατάθεσή του».

Ανέφερε επίσης πως «όταν υπάρχει κατάθεση ή κάποιος κάνει μια καταγγελία, από την οποία προκύπτουν κάποιες ποινικές ευθύνες, έχουμε υποχρέωση να τις διερευνήσουμε και αυτό είναι που θα γίνει».

Ερωτηθείς γιατί δεν διερευνήθηκαν οι ισχυρισμοί του κ. Λιοτατή όταν προ μηνών έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία, ο Υπουργός απάντησε πως «η κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία συνδεόταν με μια διερεύνηση αναφορικά με απειλές κατά της ζωής κάποιου από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και ερευνήθηκε σε αυτό το στάδιο. Όμως πιστεύω» συνέχισε πως «από τη στιγμή που υπήρχε μια κατάθεση από την οποία προέκυπτε η πιθανότητα διάπραξης κάποιων αδικημάτων, έπρεπε να διερευνηθεί».

Ανέφερε ακόμα ότι τα όσα βγαίνουν και κατατίθενται ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής «σίγουρα θα πρέπει να συγκεντρωθούν από την Αστυνομία, να γίνει μια πληρέστερη ειδική έρευνα και να διαπιστωθεί αν πράγματι υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι ενέχονται στη διάπραξη ποινικών αδικημάτων ή αν όχι τουλάχιστον να ξεκαθαρίσει το θέμα».