Ι.Νικολάου: Καμία ανοχή στην εγκληματικότητα

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, στο πλαίσιο πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, στην παρουσία και του Αρχηγού Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου, εξέφρασε  τη θέληση και αποφασιστικότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας να παταχθεί κάθε μορφή εγκληματικότητας.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως ο ίδιος τόνισε προς τη Διεύθυνση της Αστυνομίας Λεμεσού «την ανάγκη ότι θα πρέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα κατά του εγκλήματος, ότι θα πρέπει να ενεργήσουμε άμεσα και κατά προτεραιότητα, εγκληματικές πράξεις οι οποίες διαπράττονται καθημερινώς μπροστά στα μάτια μας να αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα της αστυνομίας, είτε αυτά είναι καζίνο, είτε είναι γραφεία παροχής ηλεκτρονικού τζόγου, είτε είναι ιδιωτικά γραφεία ασφάλειας τα οποία λειτουργούν παράνομα, είτε φρουροί οι οποίοι δεν έχουν άδεια, είτε ακόμα και πρόσωπα τα οποία καταφεύγουν στη μέθοδο είσπραξης χρεών δια απειλών».

«Έχω ενώπιον της ηγεσίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης καταθέσει ξεκάθαρα τη θέληση και την αποφασιστικότητα του Υπουργείου όπως η αστυνομία προχωρήσει άμεσα στους απαιτούμενους σχεδιασμούς και ενεργήσει κατά τρόπο ώστε να κατασταλούν όλες αυτές οι παράνομες ενέργειες», συμπλήρωσε.

Εξέφρασε τη θέση πως υπάρχει καλύτερη συνεργασία με τους πολίτες  όταν η αστυνομία αντιμετωπίζει το έγκλημα και αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας στον τόπο.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε επίσης πως μετέφερε το μήνυμα της συνεργασίας του Υπουργείου και της Κυβέρνησης για αναβάθμιση της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας «γιατί πραγματικά πρέπει να νοιαστούμε σήμερα για τις ανάγκες που θα έχουμε αύριο και να μην μας βρει ποτέ ανέτοιμους ο χρόνος κατά τον οποίο θα κληθούμε να προστατεύσουμε αυτά τα οικονομικά συμφέροντα».

Ανέφερε επίσης πως «τους αστυνομικούς που ασκούν μη αστυνομικής φύσεως καθήκοντα, θα τους αξιοποιήσουμε σε πραγματικής φύσεως αστυνομικά καθήκοντα, έτσι ικανοποιώντας τις ανάγκες που προκύπτουν και την αδυναμία που παρουσιάζεται σήμερα να ανταποκριθούμε σε αυτές, συνεπεία των κενών θέσεων».