Ιωνάς: Προτεραιότητα της Αστυνομίας, η προστασία του πολίτη

Ο Υπουργός  Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου, σε μήνυμά του, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους 2019, τόνισε μεταξύ άλλων ότι προταιρεότητα της Αστυνομίας είναι η προστασία των πολιτών.

Το μήνυμα του Υπουργού, κ. Ιωνά Νικολάου:

Το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων φέρνει στις καρδιές όλων αισθήματα αγάπης, πίστης και δύναμης, γεμίζοντάς μας με αισιοδοξία και θάρρος για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και τις νέες γενεές.

Στηριζόμενοι στην επιμονή, την υπευθυνότητα, τις υπομονετικές προσπάθειες και τη συνέπεια του κυπριακού λαού, πετύχαμε τους στόχους μας να αποκαταστήσουμε τη θέση της Κύπρου στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι, ώστε να υποδέχεται το 2019 ως μια σύγχρονη και ασφαλής χώρα, παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

Βασική προτεραιότητα των δυνάμεων ασφαλείας του τόπου είναι να εργάζονται με μοναδικό σκοπό την προστασία του πολίτη, ιδιαίτερα τις μέρες αυτές όπου ο φόβος της τρομοκρατικής απειλής ανά το παγκόσμιο έχει γίνει πιο έντονος. Ο αγώνας για πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος, για αύξηση του αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης του πολίτη, για εμπέδωση της αξιοκρατίας εντατικοποιείται καθημερινά από τα μέλη της Αστυνομίας, τα οποία έχουν χρέος να προασπίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στη διαφθορά και τη διαπλοκή και διασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής στον τόπο μας.

Εορτάζοντας φέτος τα Χριστούγεννα και την έλευση του νέου χρόνου, ας επιδείξουμε ορθή οδική συμπεριφορά και με το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που πρέπει να διακρίνει τον καθένα μας, να εκτιμήσουμε το πολύτιμο αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Φέτος, ας μην επιτρέψουμε οι στιγμές οικογενειακής και προσωπικής ευτυχίας να χαθούν στην άσφαλτο λόγω απερισκεψίας και να επιστρέψουμε όλοι στους οικείους μας ασφαλείς.

Μέσα από το θαύμα του γέννησης του Θεανθρώπου, ας οραματισθούμε ένα καλύτερο και πνευματικότερο αύριο, συνεχίζοντας την πολυεπίπεδη κοινωνική μας προσφορά στον αγώνα της πολιτείας για παροχή ασφάλειας και ευημερίας στον κάθε πολίτη αυτού του τόπου. Ας κτίσουμε μία κοινωνία αγάπης και δικαιοσύνης, αναζητώντας τις υψηλές αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Εύχομαι ολόψυχα υγεία, χαρές και ευτυχία να συντροφεύουν εσάς και τις οικογένειές σας, σε μια νέα χρονιά γεμάτη θετικές προοπτικές και αισιοδοξία!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους και ένα Δημιουργικό 2019.