Ιωνάς: Ενωμένη η πολιτική ηγεσία υπό τον ΠτΔ να επιδιώξει λύση

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, σε δηλώσεις ύστερα από την παρέλαση στο Παραλίμνι με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, τόνισε ότι “ενωμένη όλη η πολιτική ηγεσία, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιδιώξει λύση του Κυπριακού που να επανενώνει τη πατρίδα μας η οποία ανήκει σε όλους όσοι την κατοικούν”.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι «με τη σκέψη μας στραμμένη στην κατεχόμενη μας πατρίδα, τιμούμε σήμερα την επέτειο του ’40 και αντλούμε δύναμη από τους αγώνες των προγόνων μας για τους δικούς μας αγώνες».

Πρόσθεσε ότι «ενωμένη όλη η πολιτική ηγεσία, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιδιώξουμε να έχουμε μια λύση του Κυπριακού η οποία να επανενώνει αυτή την πατρίδα, την πατρίδα που ανήκει σε όλους όσοι κατοικούν σ’ αυτόν τον τόπο».

Σήμερα στο Παραλίμνι, συνέχισε ο Υπουργός «παρέλασαν όλες οι ηλικίες, περιλαμβανομένων και παιδιών. Ισως να είναι η μοναδική παρέλαση στην οποία συμμετέχουν τόσα πολλά παιδιά, στα Προσκοπεία και στα Κατηχητικά».

Ανέφερε ακόμα ότι σήμερα παρέλασαν και «τα Δημοτικά Σχολεία, χάρη στην προσπάθεια που κατέβαλαν οι γονείς τους οποίους θα ήθελα να συγχαρώ γιατί δεν θα μπορούσε από αυτή την εκδήλωση, την τιμή για την εθνική μας επέτειο να απουσίαζαν τα Δημοτικά Σχολεία της επαρχίας».