Ιωνάς: Έρχονται “τσουχτερές” ποινές για τροχαίες παραβάσεις

O υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, μιλώντας σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ, “Από μέρα σε μέρα” αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο το οποίο αφορά τις τροχαίες παραβάσεις και αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Ο Υπουργός είπε  ότι οι ποινές που ισχύουν σήμερα, δεν είναι καθόλου αποτρεπτικές . Πρόσθεσε ότι με τις αλλαγές στη νομοθεσία, αυξάνονται σημαντικά οι ποινές τόσο για τα αδικήματα, σε περίπτωση εκδίκασης υποθέσεων και καταδίκης, όσο και για τα εξώδικα πρόστιμα.

Ο κ.  Νικολάου τόνισε ότι, σε κάποιες περιπτώσεις, τα πρόστιμα πολλαπλασιάζονται, αναφέροντας ως παράδειγμα την οδήγηση δίκυκλου χωρίς κράνος, με την ποινή να αυξάνεται από τα 85 στα 300 ευρώ.

Πιο αυστηρές θα είναι οι ποινές και για υπερβολική ταχύτητα, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, και χρήση κινητού τηλεφώνου.

Ειδικά για την καταγγελία υπέρβασης του ορίου ταχύτητας, ο Υπουργός ανέφερε ότι δεν θα υπάρχει εξώδικη ρύθμιση, η υπόθεση θα οδηγείται κατευθείαν στο δικαστήριο και ο οδηγός θα υπόκειται αμέσως σε αποστέρηση της άδειας οδήγησης.