Η αστυνομία της Νάπολης στην Ιταλία ερευνά κατά πόσον ένας παιδεραστής, ο οποίος αφέθηκε πέρυσι ελεύθερος, έπεσε νεκρός από τα πυρά εκτελεστών, που είχε προσλάβει ο πατέρας ενός από τα θύματά του.
Ο Τζουζέπε Ματαράτσο δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στις 19 του περασμένου Ιουλίου -ένα μήνα μετά την
Η αστυνομία συνέλαβε την περασμένη Παρασκευή δύο άτομα, τον 30χρονο Τζενερόζο Ναστάμ και τον 55χρονο Τζουζέπε Μασάρο, που πιστεύει ότι οδηγούσαν το τζιπ όταν έγινε η δολοφονία του Ματαράτσο. Η αστυνομία βρήκε το όπλο του εγκλήματος, αλλά δεν πιστεύει ότι κάποιος εκ των δύο συλληφθέντων πάτησε τη σκανδάλη και αναζητεί τον δράστη.
Οι επιθεωρητές της ερευνούν -αν και δεν έχουν συλλάβει ακόμη- κατά πόσον ενέχεται στο φόνο ο πατέρας ενός 15χρονου κοριτσιού που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά το θύμα και η οποία έθεσε τέρμα στη ζωή της το 2008 μετά την καταδίκη του Ματαράτσο σε ενδεκάμισι χρόνια κάθειρξης. Ο εισαγγελέας Άλντο Πολικάστρο είπε σε ιταλικά ΜΜΕ ότι ο φόνος του Ματαράτσο έγινε «σίγουρα κατά παραγγελία για εκδίκηση» τονίζοντας ότι οι συλλήψεις των δύο ανδρών είναι μόνον η αρχή στην έρευνά τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που να συνδέει άμεσα τον πατέρα της 15χρονης με τους δύο συλληφθέντες, πράγμα που σημαίνει ότι μεσολάβησαν πιθανώς κάποια άλλα άτομα.