Ιταλία: Οι βρύσες «τρελάθηκαν», ανάβλυζαν… ροζέ κρασί..! (Videos)

Οι Ιταλοί κάτοικοι ενός χωριού κοντά στην Μόντενα θα πρέπει να νόμιζαν ότι έβλεπαν όνειρο ή ότι είχαν… μεθύσει από «τρελή»… οινοποσία, όταν ανοίγοντας τις βρύσες τους αντίκρυσαν αντί για νερό, ροζέ κρασάκι της τοπικής ονομαστής ποικιλίας Lambrusco Grasparossa!

Το περιστατικό καταγράφηκε στις 4 Μαρτίου και το ίδιο ακριβώς κρασί “έβγαζαν” από το στόμιό τους όλες οι βρύσες του δικτύου ύδρευσης του χωριού Castelvetro στην περιοχή της Μόντενα.

Πολλοί από τους κατοίκους έσπευσαν να διασκεδάσουν με αυτό το παράδοξο συμβάν, αποθηκεύοντας όσο κρασί μπόρεσαν προκειμένου να το απολαύσουν με κάποιο μετέπειτα γεύμα τους, σύμφωνα με την Gazzetta di Modena, η οποία έκανε ρεπορτάζ με εμφανώς… σαρκαστική διάθεση.

Προφανώς σύντομα αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για κάποιο τεχνικό λάθος κοντά στο οινοποιείο Settecani, όπου το σιλό αποθήκευσης κρασιού από σφάλμα συνδέθηκε με το δίκτυο ύδρευσης του χωριού και έτσι το ροζέ κρασί “ταξίδεψε” στα σπίτια όλων των κατοίκων του χωριού.

Το τοπικό δημοτικό συμβούλιο ανάρτησε δημόσια συγγνώμη για το συμβάν στο Facebook. Πέρα από το ευτράπελο της υπόθεσης, τα ερωτηματικά και ο προβληματισμός για τους κατοίκους είναι τελικά κατά πόσον είναι ασφαλές το δίκτυο ύδρευσης του χωριού…