Ιταλία: Νεκρό τετράχρονο αγόρι από μαφιόζικη ενέδρα

Ο τετράχρονος Ντομένικο Πετρουτσέλι δολοφονήθηκε σε ενέδρα που έστησε η μαφία στον 44χρονο σύντροφο της μητέρας Κόζιμο Ορλάντο, ο οποίος είχε καταδικαστεί για διπλή ανθρωποκτονία αλλά είχε λάβει ειδική άδεια για να μπορεί να περνάει μέρος της εβδομάδας εκτός φυλακής.

Νεκρή, εκτός από τον μικρό Ντομένικο και τον Ορλάντο, έπεσε και η μητέρα του παιδιού, Κάρλα Μαρία Φορνάρι.

Οι εκτελεστές πλησίασαν αργά το βράδυ της Δευτέρας με μοτοσικλέτα το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι και τα τρία παιδιά της γυναίκας -τεσσάρων, έξι και επτά ετών- έξω από την πόλη του Τάραντα.

Άρχισαν να πυροβολούν δολοφονώντας την Φορνάρι, τον Ορλάντο και τον Ντομένικο που βρισκόταν στην αγκαλιά του. Τα δυο μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία κάθονταν στο πίσω κάθισμα, γλίτωσαν.

Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, συνέχισε την πορεία του, ενώ η οδηγός ψυχορραγούσε, για περίπου 300 μέτρα.

Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι είναι πιθανό ο Ορλάντο να «τιμωρήθηκε» από την μαφία της Απουλίας, το Ιερό Ενωμένο Στεφάνι, για την προσπάθειά του να αποκτήσει και πάλι ρόλο στην διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή.

Κάτοικοι του Τάραντα καταδικάζουν μιλώντας στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης την νέα αποτρόπαιη δολοφονία, η οποία δείχνει ότι οι διάφορες μαφίες γνωρίζουν μόνον τον νόμο της εκδίκησης και δεν έχουν κανέναν απολύτως πλέον ηθικό φραγμό.