Ιταλία: Μεθυσμένος Βρετανός τουρίστας θέλησε να κολυμπήσει 3,2 χλμ και τα…

Τα κράξιμο του αιώνα άκουσε ένας 46χρονος Βρετανός τουρίστας για την πιο ανόητη απόφαση που θα μπορούσε να πάρει.

Ο Martin Walsh ήταν διακοπές με την παρέα του στην λίμνη Γκάρντα, η οποία είναι μεγαλύτερη της Ιταλίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε περάσει το απόγευμά του, καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, όταν ξαφνικά είπε οτι θα κολυμπούσε από την μία άκρη της λίμνης στην άλλη, διανύοντας μία απόσταση περίπου 3,2 χιλιομέτρων (με το βάθος να φτάνει ακόμα και τα 340 μέτρα).

Οι φίλοι του άρχισαν να τον αποθεώνουν όταν βούτηξε, αλλά μετά από λίγα λεπτά υπήρξε υπήρξε παγωμάρα, καθώς όχι απλά φαινόταν να δυσκολεύεται να κολυμπήσει, αλλά λόγω του κύματος που υπήρχε, δεν φαινόταν στον ορίζοντα.

Έτσι, ειδοποίησαν τις αρχές για να τον σώσουν, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν δύο σκάφη, ένα ελικόπτερο και συνολικά δέκα άνδρες, σε μία επιχείρηση που κόστισε περίπου 20.000 λίρες.

«Ήταν πολύ ηλίθιο αυτό που έκανε. Ρίσκαρε την ζωή του, καθώς πολύ εύκολα θα μπορούσε να είχε πνιγεί. Όταν τον βρήκαμε ήταν σχεδόν νεκρός, καθώς ήταν εξουθενωμένος.

Το να κολυμπήσεις αυτή την απόσταση, μπορεί να γίνει μόνο αν είσαι εκπαιδευμένος. Και ο συγκεκριμένος δεν ήταν», είπε ο Μάρκο Καμπαράντα που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης.