Ιταλία: «Αίρεση» για 30 χρόνια βασάνιζε και κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη της αίρεσης μετά από έρευνα που πραγματοποίησε στη Νοβάρα, κοντά στο Μιλάνο.

Επικεφαλής της αίρεσης, όπως αναφέρει η Daily Mail, ήταν ένας 77χρονος, γνωστός ως «Ο Γιατρός», που δεν κατονομάστηκε από την αστυνομία. Οι γυναίκες που στρατολογούνταν στην αίρεση υφίσταντο πλύση εγκεφάλου και κακοποιούνταν «με πολλούς τρόπους» σύμφωνα με την αστυνομία. «Ο Γιατρός» φέρεται να χρησιμοποιούσε μια σειρά επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων, σχολές χορού, βιοτεχνίες και εκδοτικούς οίκους για να δελεάσει τις ευάλωτες και συχνά ευκατάστατες γυναίκες τις οποίες στη συνέχεια προσηλύτιζε.

Στο πλαίσιο της ένταξής τους στην αίρεση, υφίσταντο «αφόρητα βασανιστήρια και κακοποίηση κάθε είδους», ανέφερε η αστυνομία. Οι γυναίκες της αίρεσης αποκαλούσαν η μία την άλλη «τέρας» και δεν τους επιτρεπόταν να γνωρίζουν ή να αναφέρουν το όνομα του ηγέτη τους, αναφέρει η ιταλική Il Messaggero.

Μεταξύ των πιο πιστών οπαδών του «Γιατρού» ήταν ψυχολόγοι, οι οποίοι βοήθησαν στον εντοπισμό και την προσηλύτιση γυναικών.

Μόλις εντάσσονταν στην αίρεση, οι γυναίκες έπρεπε να πείσουν τους συγγενείς τους να συμμετάσχουν κι αυτοί στην αίρεση αλλιώς διέκοπταν κάθε σχέση μαζί τους. Στη συνέχεια ο «Γιατρός» επέλεγε σε ποιο πόστο θα εργάζονταν ενώ σε κάποιες γυναίκες δίνονταν και σπίτια ώστε να είναι πλήρως εξαρτημένες από την αίρεση. O «Γιατρός» υπαγόρευε κάθε τους κίνηση, ακόμα και με ποιον μπορούσαν να μιλήσουν, απειλώντας να τις διώξει εάν δεν υπάκουαν.

Οι γυναίκες πείθονταν να υποστούν σεξουαλική κακοποίηση και βασανιστήρια που θα «άναβαν την εσωτερική τους φωτιά» και θα τους έδιναν πρόσβαση σε έναν «μαγικό, φανταστικό και μυστικό κόσμο» μέσω διάφορων μυστικιστικών τελετών.

Ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία δείχνει μια ομάδα γυμνόστηθων γυναικών με κοντές φούστες να χορεύουν σε έναν κήπο, σε ένα τέτοιο τελετουργικό.

Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα συλλήψεις και δεν έχει πει πόσα άτομα συμμετείχαν στην οργάνωση ή τι ρόλο έπαιξαν.