Ιταλία: Έπαιζε jazz στο πιάνο, την ώρα που οι γιατροί χειρουργούσαν τον εγκέφαλο του!

Το χειρουργείο έγινε στο νοσοκομείο «Μαουρίτσιο Μπαφουλίνι» στην Τσεζένα με τη μέθοδο που αποκαλείται «εγρήγορση χειρουργική εγκεφάλου». Ο ασθενής δεν ναρκώνεται ολικά, αλλά διατηρεί τις αισθήσεις του την ώρα που οι γιατροί του έχουν ανοίξει το κρανίο και χειρουργούν τον εγκέφαλο του. Οι ασθενείς κατά τη διάρκεια της επέμβασης μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις οι οποίες επιτρέπουν στους χειρουργούς να γνωρίζουν ότι «εργάζονται» στο σωστό μέρος του εγκεφάλου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ασθενής ήταν καθηγητής μουσικής και είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο. Οι γιατροί κατά τη διάρκεια της επέμβασης για την αφαίρεση του όγκου, άκουγαν τον ασθενή να παίζει κομμάτια jazz που του αρέσουν στο πιάνο.

Ο επικεφαλής του νευρολογικού τμήματος της κλινικής, Λουιτζίνο Τοσάττο, δήλωσε ότι η ήταν μια πολύπλοκη επέμβαση η οποία στέφθηκε με επιτυχία. Και συνέχισε: «Η μέθοδος αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή για να σωθεί η ζωή του ατόμου, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι διατηρεί όλες τις”καλλιτεχνικές και μουσικές δεξιότητές του»