Ισότητα: Στήριξη στους εκπαιδευτικούς και συμμετοχή στη διαμαρτυρία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητα καλεί όλα τα μέλη της να είναι παρόντα στην πορεία διαμαρτυρίας στο Προεδρικό.

Δήλωση Πλήρους Στήριξης προς τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ

Η Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα στηρίζει πλήρως τον αγώνα των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων εναντίον των παράνομων, μονομερών και καταστροφικών ενεργειών και αποφάσεων από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Υπουργικού Συμβουλίου.

Υπό το πρόσχημα του «εξορθολογισμού», η παρούσα Κυβέρνηση αλλοίωσε μονομερώς τους όρους απασχόλησης των συναδέλφων εκπαιδευτικών (περιφρονώντας τα εργασιακά θέσμια και τον διάλογο στα πλαίσια της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΜΕΠΕΥ)) και «κατήργησε» δικαιώματα των συνδικαλιστών των εκπαιδευτικών οργανώσεων, τα οποία τυγχάνουν εγγύησης/προστασίας από σειρά Νόμων (εσωτερικών,
κυρωτικών Διεθνών Συμβάσεων και εναρμονιστικών του Ευρωπαϊκού Δικαίου).

Είναι, πραγματικά, προκλητική η εργολαβική προσπάθεια για παρουσίαση των συναδέλφων εκπαιδευτικών και των εκπροσώπων τους ως «φιλοχρήματων», «βολεμένων» και «τεμπέληδων» και για αντιπαραβολή τους με τους «φορολογούμενους πολίτες», που επιβαρύνονται αδίκως από τους συνάδελφους, ωσάν οι συνάδελφοι να είναι εξωγήινοι και όχι φορολογούμενοι πολίτες. Αφού οι αρμόδιοι κόπτονται για τους φορολογούμενους πολίτες και για τα δικαιώματά τους ας ανοίξουν το Σύνταγμα και τις διάφορες Συμβάσεις που κατοχυρώνουν δικαιώματα και ας κρίνουν αν η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως την έχουν καταντήσει, αποτελεί σήμερα Κράτος Δικαίου και ευνομούμενη Πολιτεία, αν υπάρχει ισότητα μεταξύ των συμπολιτών ή αν κάποιοι είναι περισσότερο «ίσοι» λόγω πλούτου, γνωριμιών κοκ και αν η συντριπτική πλειοψηφία των νέων σήμερα έχει προοπτική να εργαστεί με δίκαιους όρους απασχόλησης και να σταθεί από μόνη της στα πόδια της, όπως ίσχυε σε παλαιότερες εποχές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητα καλεί όλα τα μέλη της να είναι παρόντα στην πορεία διαμαρτυρίας στο Προεδρικό. Στηρίζουμε σθεναρά τους συναδέλφους και το Δημόσιο Σχολείο. Δεν θα επιτρέψουμε να έχει τη μοίρα του  Συνεργατισμού.

Διοικητικό Συμβούλιο Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητα