Ισχυρός σεισμός στη Τουρκία: Τουλάχιστον 4 νεκροί

Ισχυρός σεισμός στη Τουρκία: Τουλάχιστον 4 νεκροί

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε σήμερα την ανατολική Τουρκία, έγινε γνωστό από τις αρχές.

Ο σεισμός σημειώθηκε στο Σιβρίτζε, στην επαρχία Ελαζίγ, γύρω στις 20.55 τοπική ώρα, σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών. Το αμερικανικό ινστιτούτο USGS ανέφερε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμών. Από την πλευρά του, το παρατηρητήριο του Καντιλί έκανε λόγο για έναν σεισμό μεγέθους 6,5 βαθμών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Το Σιβρίτζε επλήγη πολύ σοβαρά, ομάδες διάσωσης βρίσκονται καθ’ οδόν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν ζημιές σε κτίρια στην πληγείσα περιοχή . Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τέσσερα ή πέντε κτίρια έχουν υποστεί ζημιές στην πόλη Σιβρίτζε.

Κρατικά ΜΜΕ στη Συρία και το Ιράν μεταδίδουν ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις χώρες αυτές.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού γνωστοποίησε ότι τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,8 βαθμών στην ανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ομάδες έρευνας και διάσωσης σπεύδουν στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επισήμανε ότι ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος να συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης, εφόσον χρειαστεί.