Ισχυροί άνεμοι και βροχές στο ξεκίνημα της εβδομάδας

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ σχετικά ψυχρή αέρια µάζα αναµένεται από την Τρίτη.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα το απόγευµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Σε καταιγίδα όµως, δυνατό να ενισχύονται στα 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι και πάλι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι και παροδικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, αλλά αργότερα στα δυτικά, τα βόρεια και τα προσήνεµα ορεινά, µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα δυτικά και βόρεια παράλια ταραγµένη, για να καταστεί αργότερα ταραγµένη και στα δυτικά και βόρεια παράλια µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη το πρωί, αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες αλλά από το µεσηµέρι ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει το πρωί χιονόνερο. Στην περιοχή αναµένονται πολύ ισχυροί άνεµοι που από αργά το απόγευµα θα εξασθενήσουν. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Η θερµοκρασία την Τετάρτη δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, ενώ την Πέµπτη αναµένεται µικρή άνοδος.