Ισχυρή Δήλωση Ηγετών ΕΛΚ προς Τουρκία για Κυπριακό και Εγκλωβισμένους

Σε γραπτή ανακοίνωση του, ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει την ισχυρή δήλωση των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για το κυπριακό.

Η θέση του ΕΛΚ καταδεικνύει ότι η Στρατηγική και οι προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη φέρνουν μεγάλη ενίσχυση στην προσπάθεια του Κυπριακού Ελληνισμού για μια βιώσιμη και σωστή λύση του κυπριακού προβλήματος, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το ΕΛΚ αποτελεί την μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Οι ηγέτες του ΕΛΚ καταδικάζουν την τουρκική εμμονή για συνέχιση των Εγγυήσεων, των παρεμβατικών δικαιωμάτων και της συνέχισης της παρουσίας των Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο και καλούν την Άγκυρα να συμμορφωθεί αμέσως με την προσέγγιση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και των αρχών και αξιών της ΕΕ.

Παράλληλα, οι Ηγέτες του ΕΛΚ καλούν την Τουρκία να αποσύρει αμέσως τα μέτρα κατά των εγκλωβισμένων και να απέχει από ενέργειες που αποτελούν σαφή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κατά τη σημερινή του Σύνοδο ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για τις συνομιλίες στο κυπριακό και για το αποτέλεσμα της Διάσκεψης του Κραν Μοντανά.