Ισραήλ: Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους κατά των κυβερνητικών χειρισμών στην πανδημία

Χιλιάδες Ισραηλινοί βγήκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ, για να διατυπώσουν την οργή τους για τους ανεπαρκείς, όπως χαρακτηρίζουν, χειρισμούς της κυβέρνησης στα οικονομικά πλήγματα, που έχει επιφέρει η κρίση του νέου κορονοϊού.

Βάσει των μέτρων για τις δημόσιες συναθροίσεις, η αστυνομία περιόρισε τον αριθμό των ανθρώπων που τους επετράπη να συγκεντρωθούν στην πλατεία Rabin του Τελ Αβίβ για την κινητοποίηση, την ώρα που οι γειτονικοί δρόμοι γέμισαν με διαδηλωτές που φορούσαν μάσκες.

«Έχω 40 εργαζόμενους και καθόλου εισόδημα, καθόλου χρήματα», είπε ο Μίχαλ Γκάιστ-Κάσιφ, αντιπρόεδρος μιας εταιρείας ηχοσυστημάτων.

«Χρειαζόμαστε την κυβέρνηση προκειμένου να ρίξει χρήματα, εωσότου επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Δεν εργαζόμαστε από τα μέσα Μαρτίου, τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Ο Αύγουστος αναμένεται καταστροφικός».

 

Ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν πως χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το «παρών» στη διαδήλωση.

Η ανεργία στο Ισραήλ αυξήθηκε στο 21% από τότε που η χώρα εισήλθε σε μερική καραντίνα τον Μάρτιο και τα πακέτα βοήθειας, τα οποία υποσχέθηκε η κυβέρνηση καθυστερούν, προκαλώντας αγανάκτηση στους Ισραηλινούς που φοβούνται πως βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ