Ισραήλ: Τέθηκε σε ισχύ, νόμος κατά της νευρικής ανορεξίας !

Να καταπολεμήσει το φαινόμενο της ανορεξίας επιχειρεί το Ισραήλ, αφού ψήφισε νόμο κατά των ανορεκτικών προτύπων. Η ανορεξία σκοτώνει κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο , 30 εφήβους και ενήλικες στην χώρα, κάτι το οποίο έλαβε σοβαρά υπόψιν η κυβέρνηση.

Με τον νέο νόμο που τέθηκε σε ισχύ, όλα τα μοντέλα ανεξαρτήτως φύλου, τα οποία έχουν δείκτη μάζας σώματος μικρότερο του 18.5, δεν θα προβάλλονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και δεν θα συμμετέχουν σε πασαρέλες !

Ο νόμος πέρασε πριν από λίγους μήνες, από τον γυναικολόγο και βουλευτή, Ρέιτσελ Αντάτο, με σκοπό να σταματήσει η προβολή αυτού του είδους προτύπου στην νεολαία.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η Jerusleam Post, όποια διαφήμιση έχει περάσει από επεξεργασία, ώστε να φαίνεται το μοντέλο  πως έχει  δείκτη μάζας άνω του 18.5 ενώ δεν έχει, θα πρέπει να αναφέρει πως η εικόνα έχει παραποιηθεί και η ειδοποίηση αυτή θα πρέπει να καλύπτει το 7% του χώρου της διαφήμισης !!!

Πρόκειται για έναν νόμο επανάσταση, όπως δήλωσε και ο Αντάτο, εναντίον των ανορεξικών μοντέλων που μοιάζουν να τρώνε ένα μπισκότο την ημέρα και αποτελούν αρνητικό πρότυπο για τα παιδιά.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση, για την αντιμετώπιση αυτής της σύγχρονης μάστιγας…