Ισραήλ: Σκοτώθηκαν τρεις στρατιωτικοί διοικητές της Χαμάς

Η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε πως τρεις στρατιωτικοί διοικητές της σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σήμερα τα χαράματα στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας σε αεροπορικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Τα ισραηλινά αεροπλάνα κατέστρεψαν εντελώς μια πολυκατοικία στη Ράφα σκοτώνοντας επτά ανθρώπους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών στη Γάζα Ασραφ αλ-Κούντρα.

Το ένοπλο τμήμα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως κατά την επίθεση στη Ράφα σκοτώθηκαν οι στρατιωτικοί διοικητές του Μοχάμεντ Αμπού Σαμάλα, Ραέντ αλ-Άταρ και Μοχάμεντ Μπαρχούμ.
Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει μέχρι στιγμής προβεί σε σχόλιο. Πρόκειται για το φόνο των πιο υψηλόβαθμων στελεχών της Χαμάς αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε την επίθεσή του στον παλαιστινιακό θύλακο, στις 8 Ιουλίου. Η επιδρομή αυτή πραγματοποιήθηκε τη μεθεπομένη ενός άλλου αεροπορικού πλήγματος που είχε στοιχίσει τη ζωή στη σύζυγο και σε ένα γιο του αρχηγού των Ταξιαρχιών αλ-Κάσαμ, του Μοχάμεντ Ντέιφ, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στη ζωή, σύμφωνα με το κίνημά του.

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε εξάλλου σε άλλο πλήγμα στον προσφυγικό καταυλισμό του Νουσεϊράτ (κεντρική Λωρίδα της Γάζας), σύμφωνα με τον αλ-Κούντρα.