Ισραήλ: Οργή και θρήνος για την απαγωγή και τον θάνατο τριών εφήβων

Στο κόκκινο έχει ανεβάσει την ένταση γύρω από τα παλαιστιανικά εδάφη η τραγική κατάληξη της απαγωγής των τριών ισραηλινών εφήβων: Η ισραηλινή αεροπορία έπληξε δεκάδες στόχους στη Γάζα τα ξημερώματα ενώ ένας 16χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από αληθινά πυρά σε συγκρούσεις στην Τζενίν με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου θα συνεδριάσει εκ νέου μετά τις κηδείες των τριών εφήβων, ενώ το Ισραήλ τελεί μεταξύ οργής και θρήνου.

Όπως μεταδίδει η Haaretz, νωρίς τα ξημερώματα σκοτώθηκε ένας νεαρός Παλαιστίνιος σε συγκρούσεις στην Τζενίν. Πρόκειται για έναν 16χρονο που επλήγη από αληθινά πυρά κατά τη διάρκεια συμπλοκών με μέλη των ισραηλινών δυνάμεων που είχαν ξεκινήσει επιχείρηση συλλήψεων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, τα ξημερώματα της Τρίτης η ισραηλινή αεροπορία έπληξε 34 στόχους της Χαμάς στη Γάζα. Παλαιστινιακές πηγές μιλούν για τέσσερις ελαφρά τραυματίες.

Νωρίτερα, σχετικά μικρός αριθμός ρουκετών από τα παλαιστινιακά εδάφη είχαν εκτοξευτεί ξανά προς τις ισραηλινές περιοχές. Η εκτόξευση ρουκετών και η απάντηση με επιδρομές είχε «αναζωπυρωθεί» μετά την εξαφάνιση των εφήβων και την τεράστια επιχείρηση του ισραηλινού στρατού για τον εντοπισμό τους.

Στη Χεβρώνα, το βράδυ τυλίχθηκε στις φλόγες το σπίτι του ενός από τους δύο Παλαιστινίους, μελών της Χαμάς, τους οποίους το Ισραήλ έχει κατονομάσει ως απαγωγείς.

Σύμφωνα με πηγές στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας που επικαλείται η Jerusalem Post, η φωτιά προκλήθηκε από πυροδότηση εκρηκτικών που είχαν τοποθετήσει οι ισραηλινές δυνάμεις για να μπουν στο σπίτι.