Ισραήλ: Εγκρίθηκε η πρόταση της Αιγύπτου για κατάπαυση του πυρός

Την πρόταση της Αιγύπτου για κατάπαυση του πυρός ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της ισχύος της στις 9.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), όπως ανακοίνωσαν ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στο αρχηγείο του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση απέρριψε πάντως νωρίτερα η Χαμάς, η οποία διά του εκπροσώπου της, Φάουζι Μπαρχούμ, απέκλεισε την εφαρμογή εκεχειρίας χωρίς την ύπαρξη πλήρους συμφωνίας για τη διένεξη με το Ισραήλ. «Η εκεχειρία χωρίς συμφωνία αποκλείεται. Σε καιρό πολέμου δεν εφαρμόζουμε κατάπαυση του πυρός για να διαπραγματευθούμε στη συνέχεια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπαρχούμ.

H ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε τη νύχτα 25 επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας, ενώ δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα έπεσαν στο έδαφος του Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν θύματα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού.

Παράλληλα, τρεις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από την Αίγυπτο κατά του θερέτρου Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ τραυμάτισαν τέσσερις πολίτες.