Ισπανία: 52χρονος προσπαθεί να πνίξει τη σύντροφό του σε συντριβάνι – Τη γλίτωσαν περαστικοί… (Video)

Σοκ προκάλεσε στην κοινή γνώμη στην Ισπανία ένα βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να προσπαθεί να πνίξει σε ένα συντριβάνι στη Βαλένθια τη σύντροφό του, που γλίτωσε χάρη στην επέμβαση περαστικών.

Ο 52χρονος άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας. Δροσιζόταν με τη σύντροφό του σε ένα συντριβάνι σε πάρκο της ισπανικής πόλης την περασμένη Τρίτη, όταν ένας περαστικός προσφέρθηκε να τους τραβήξει φωτογραφία, αλλά όταν ο άνδρας του έδωσε το κινητό του, εκείνος το έκλεψε και το έσκασε τρέχοντας.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ο άνδρας νόμισε ότι η σύντροφός του εμπλεκόταν στην κλοπή και προσπάθησε να την πνίξει στο συντριβάνι. Στις εικόνες από κάμερα κινητού τηλεφώνου διακρίνεται ο δράστης -μεθυσμένος όπως φαίνεται – να αρπάζει τη γυναίκα από τα μαλλιά και να της τραβάει το κεφάλι στο νερό, ενώ της μιλάει.

«Θα την σκοτώσει», ακούγεται μια φωνή στο βίντεο. Το πλήθος τον ικετεύει να την αφήσει ελεύθερη, αλλά εκείνος την κρατάει σφικτά μέχρι που ένας περαστικός με κόκκινο μπλουζάκι βουτά στο συντριβάνι και τον αρπάζει απ’ το λαιμό. Ο δράστης δεν χαλαρώνει τη λαβή του, και τότε επεμβαίνει ένας δεύτερος περαστικός με μαύρο μπλουζάκι κι αρχίζει να τον γρονθοκοπάει.

Ο 52χρονος θα αφήσει τελικά τη γυναίκα όταν ο δεύτερος περαστικός του καταφέρνει ένα γερό χτύπημα. Μέσα σε λίγα λεπτά από τη δραματική διάσωση κατέφθασε ασθενοφόρο, και περιποίθηκε τα τραύματα της γυναίκας, ενώ αστυνομικοί της έδωσαν ρούχα να φορέσει καθώς προσπαθούσε να συνέλθει από την επίθεση. Ο 52χρονος συνελήφθη για απόπειρα δολοφονίας.