Ισπανία: Τρεις άνθρωποι υπό παρακολούθηση για Εμπολα

Τρεις ακόμη άνθρωποι τέθηκαν υπό παρακολούθηση χθες Παρασκευή στο νοσοκομείο Λα Πας Κάρολος Γ’, όπως ανακοίνωσαν οι ισπανικές αρχές, οι οποίοι όμως δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού Έμπολα, αλλά ενδέχεται να είχαν έρθει σε επαφή με την ισπανίδα νοσοκόμα που έχει νοσήσει.

Πλέον συνολικά 17 άνθρωποι έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο αυτό της Μαδρίτης για προληπτικούς λόγους σε σχέση με την κρίση της επιδημίας του ιού Έμπολα.

Προς το παρόν το μοναδικό επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στην Ισπανία είναι αυτό της νοσοκόμας Τερέσα Ρομέρο.

Παράλληλα ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι έθεσε σε καραντίνα 41 μέλη του προσωπικού του στη Λιβερία, μία από τις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία, αφού εντοπίστηκε δεύτερο κρούσμα του ιού Έμπολα στις τάξεις της αποστολής του οργανισμού σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβερία μετρά 6.000 ανθρώπους.

Εξάλλου και η Κολομβία ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό παρακολούθηση τρεις ανθρώπους που επέστρεψαν από την Αφρική στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει η χώρα εξαιτίας της επιδημίας, όμως προς το παρόν οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο ύποπτο κρούσμα.
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οποιουδήποτε είδους συναγερμός», υπογράμμισε ο Αλεχάντρο Γκαβίρια υπουργός Υγείας της Κολομβίας.

«Οι άνθρωποι φαίνεται να είναι υγιείς και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», υπογράμμισε.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση του Καναδά συνέστησε χθες Παρασκευή στους πολίτες της να εγκαταλείψουν τις χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία του ιού Έμπολα.

«Ζητάμε από τους Καναδούς που ζουν στη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία να εξετάσουν το ενδεχόμενο να τις εγκαταλείψουν», ανέφερε η Ρόνα Άμπροουζ υπουργός Υγείας της χώρας.

Η Άμπροουζ εξήγησε ότι όλοι οι άνθρωποι που φτάνουν στον Καναδά προερχόμενοι από τις χώρες αυτές θα ελέγχονται.