Ιράν: Το λάβαρο πολέμου – Αυτή είναι η στρατιωτική του δύναμη

Τύμπανα πολέμου ηχούν στη Μέση Ανατολή με τους Ιαρανούς να απειλούν με αντίποινα την Αμερική,  ύψωσαν σε ιερό τζαμί το κόκκινο λάβαρο – σύμβολο άγριων μαχών.

Χιλιάδες Ιρανοί κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Τεχεράνης και έκαψαν αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες, για να θρηνήσουν τον θάνατο του πανίσχυρου στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις ΗΠΑ και Ιράν μετά τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί. Οι Ιρανοί απειλούν με αντίποινα την Αμερική και ύψωσαν σε ιερό τζαμί το κόκκινο λάβαρο – σύμβολο άγριων μαχών, για πρώτη φορά μάλιστα.

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ στέλνει στη Βαγδάτη επιπλέον 3.500 Αμερικανούς στρατιώτες, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ιράν – σύμφωνα με το globalfirepower.com- ανέρχονται σε 523.000 ενεργούς στρατιώτες.


Παράλληλα διαθέτουν 350.000 έφεδρους, 1.634 άρματα μάχης, 2.345 θωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.900 προβολείς πυραύλων, 319 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, 398 πολεμικά πλοία, 34 υποβρύχια.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 οι πυραυλικές δυνάμεις του Ιράν, σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο είναι οι μεγαλύτερες στη Μέση Ανατολή, ενώ σε αυτές δεν υπολογίζεται το πυρηνικό τους πρόγραμμα.