Ιπτάμενο αυτοκίνητο! Test drive με μόλις μία ώρα μάθημα οδήγησης! (Videos)

Την εμπειρία μιας σύντομης πτήσης με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Kitty Hawk μπορούν να ζήσουν πλέον στις ΗΠΑ οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές με μόλις μία ώρα εκπαίδευσης στον χειρισμό του!

H εταιρεία που χρηματοδοτεί ο συνιδρυτής της Google Λάρι Πέιτζ, προχώρησε στην αναβάθμιση του Flyer, που παρουσίασε πέρυσι και επέτρεψε στη ρεπόρτερ Ρέιτσελ Κρέιν του CNN να γίνει η πρώτη δημοσιογράφος που θα πιλοτάρει το όχημα.

https://www.youtube.com/watch?v=x2PtRV0nWjQ

Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με το αναβαθμισμένο Flyer, που πήρε το όνομά του από εκείνο που είχαν δώσει οι αδελφοί Ράιτ στο «αεροπλάνο» που είχαν κατασκευάσει.

Για λόγους ασφαλείας τα test drive γίνονται πάνω από μία λίμνη, σε εγκαταστάσεις στο Λας Βέγκας. Μετά από εκπαίδευση που διήρκεσε μόλις μια ώρα η ρεπόρτερ του CNN κατάφερε να πετάξει το μηχάνημα σε ύψος τριών μέτρων πάνω από το νερό και με ταχύτητα που έφθανε τα μόλις δέκα χλμ/ώρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Kitty Hawk, Σεμπάστιαν Θρουν, ελπίζει ότι μια μέρα τα ιπτάμενα αυτά αυτοκίνητα θα μπορούν να πετούν πάνω από κατοικημένες περιοχές με ταχύτητες έως και 160 χλμ/ώρα προσφέροντας έτσι μια εναλλακτική λύση, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των μεγάλων αστικών κέντρων.

Το Flyer διαθέτει δέκα κινητήρες και δύο χειριστήρια, τροφοδοτείται με μπαταρία πολυμερών λιθίου και ο χρόνος αυτονομίας του φθάνει τα 20 λεπτά.