ΙΠΕ:€500.000 ετησίως για έρευνα μπορούν να διεκδικήσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα «EUROSTARS»

Τη δυνατότητα απορρόφησης μέχρι και €500 χιλιάδων ετησίως έχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και ερευνητικοί και ακαδημαϊκοί φορείς από την Κύπρο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «EUROSTARS», κατά την περίοδο 2014-2020.

Το Πρόγραμμα «EUROSTARS», μια πρωτοβουλία του Οργανισμού EUREKA, υποστηρίζει την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων έρευνας και καινοτομίας σε όλους τους τεχνολογικούς τομείς, στοχεύοντας ιδιαίτερα στις ερευνητικά δραστήριες και τεχνολογικά καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της απασχόλησης και της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για συμμετοχή στο Πρόγραμμα «EUROSTARS» για την περίοδο 2014-2020 και τη χρηματοδότηση κυπριακών φορέων με συνολικά διαθέσιμο προϋπολογισμό τις €500.000 ετησίως.

Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) είναι από το 2002 το Εθνικό Γραφείο του EUREKA στην Κύπρο και συμμετέχει ενεργά στα Προγράμματα και τις Δράσεις του. Ο Οργανισμός EUREKA αποτελεί ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο στο οποίο μετέχουν σαράντα τρεις χώρες και έχει στόχο την προώθηση της βιομηχανικής έρευνας και ανάπτυξης.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων στο Πρόγραμμα «EUROSTARS», είναι η 13η Μαρτίου 2014.

Για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων φορέων για τις διαδικασίες συμμετοχής και τους εθνικούς κανόνες χρηματοδότησης, το Ίδρυμα πραγματοποίησε στις 7 Φεβρουαρίου 2014 σχετική ενημερωτική ημερίδα, με τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού ενδιαφερομένων από την ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.research.org.cy. Συστήνεται όπως οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούν με τον αρμόδιο Λειτουργό του ΙΠΕ, κ. Μαρίνο Πορτοκαλλίδη στο τηλέφωνο +357 22205052 είτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο mportokallides@research.org.cy.