Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Νόμιζα ότι ήμουν άτρωτος, μετά το έμφραγμα όμως…»

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής «Κοινωνία ώρα MEGA», Ιορδάνης Χασαπόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» για την οικογένειά του και την επαγγελματική του πορεία.

«Γεννήθηκα στην Ξάνθη και έζησα μέχρι 14 ετών. Είχαμε προγραμματίσει να κατέβουμε το καλοκαίρι του 1974 αλλά μας πρόλαβε το πραξικόπημα στην Κύπρο. Μεγάλωσα σε μια γειτονιά στη Νίκαια που ήταν όλα μαζεμένα. Δεν ήμουν άνθρωπος που θα έκανε αλητείες στην Αθήνα. Πήγα κατευθείαν σε μια σχολή δημοσιογραφίας ενώ το πρωί δούλευα. Είχα το μεράκι για την δημοσιογραφία. Άφησα μια πολύ καλή δουλειά στα ναυτιλιακά για αυτό που αγαπούσα» ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Ο ίδιος θυμήθηκε και τις φορές που έχει κινδυνέψει κατά τη διάρκεια αποστολής σε εμπόλεμη ζώνη. «Σε εμπόλεμη ζώνη βρέθηκα στην Αλβανία. Μια φορά είχαμε πάει σε αποστολή και είχαμε μαζευτεί όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι για να δούμε πώς θα πάμε στο δικαστήριο. Πήγα σε ένα ξενοδοχείο δίπλα για να πάρω νερό και όταν γύρισα δεν βρήκα κανέναν. Τους είχε συλλάβει η αλβανική αστυνομία».

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος μίλησε και για τον γιό του που ζει πια στην Αμερική. «Ο γιος μου γεννήθηκε το 1993. Γύρισα από κάτι πλημμύρες και έκανα μοντάζ. Με πήραν και μου είπαν να πάω στο μαιευτήριο. Ο γιος μου ζει στην Αμερική, ασχολείται με τα οικονομικά, ευτυχώς δεν έγινε δημοσιογράφος. Δεν ήθελα να τραβήξει ότι τραβάω εγώ. Μου λείπει πολύ γιατί τώρα με τον κοροναϊό έχει να έρθει δύο χρόνια. Είχα στεναχωρηθεί όταν έφυγε αλλά κατάλαβα ότι το ήθελε πολύ. Αν δεν τα κάνει το παιδί τώρα πότε θα τα κάνει;».

 

«Πολλές φορές έχω φτάσει στα όρια μου. Εγώ διακρινόμουν πάντα για το άγχος που είχα. Ήθελα να βγει το ρεπορτάζ, να τρέξω, να γίνει η δουλειά. Εκεί πάνω έβγαζα ένταση. Ήμουν και είμαι πολύ ανταγωνιστικό. Δεν δέχομαι να έχει άλλος το ρεπορτάζ και να μην το έχω εγώ. Το πλήρωσα αυτό βέβαια. Με χαρακτήρισε ότι για πολλά χρόνια έκανα ρεπορτάζ για το ΠΑΣΟΚ, αλλά τότε ήταν 20 χρόνια κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Το άγχος στη δουλειά μου στοίχισε πολύ. Δεν πρόσεχα τον εαυτό μου. Θυμάμαι 24ώρες βάρδιες έξω από το Μαξίμου και να χιονίζει. Να πρέπει να περιμένουμε για να τελειώσει η σύσκεψη. Όλη τη νύχτα έξω από το Μαξίμου. Περίοδο Μνημονίου», εξήγησε ο ίδιος.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. «Πέρασα ένα μικρό έμφραγμα. Κατάλαβα ένα πόνο αλλά νόμιζα ότι ήταν από τον οισοφάγο. Μετά άλλαξα τελείως τη ζωή μου. Το βρήκα ένα μήνα μετά όταν αρρώστησα και πήγα στο νοσοκομείο μόνος μου. Μου είπαν ότι δεν ήταν ένας απλώς πόνος οισοφαγικός, ήταν σοβαρό. Μετά ένιωσα τις επιπλοκές και αναγκάστηκα να πάω μέσα. Νόμιζα ότι ήμουν άτρωτος».

Σχετικά με την πρωινή εκπομπή του MEGA που παρουσιάζει με την Ανθή Βούλγαρη ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος δήλωσε: «Πέρυσι ήταν μια χρονιά που ήταν δύσκολη χρονιά για όλους μας. Βάλαμε όμως τις βάσεις και νομίζω ότι στήσαμε μια καλή εκπομπή. Φέτος πατάμε σε αυτά τα χνάρια και το βελτιώσαμε πολύ. Βελτιώθηκε το mega και μαζί του ανεβήκαμε και εμείς. Εμείς κάνουμε αυτή την πρωινή ενημέρωση με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Τα θέματα λίγο πολύ είναι συγκεκριμένα. Ο καθένας όμως έχει τον τρόπο του».