Ινδία: Πέθανε η νύφη την ώρα της τελετής και η αδελφή της παντρεύτηκε το γαμπρό

Ινδία: Πέθανε η νύφη την ώρα της τελετής και η αδελφή της παντρεύτηκε το γαμπρό

Η Σουρμπί, ντυμένη νύφη,  κατέρρευσε και πέθανε την ώρα του γάμου της στην Ινδία, με την αδελφή της να παίρνει τη θέση της και να παντρεύεται τον γαμπρό στην ίδια τελετή, αφού οι οικογένειες αποφάσισαν να συνεχιστούν κανονικά οι γαμήλιοι εορτασμοί.

Η Σουρμπί υπέστη καρδιακή ανακοπή στην τελετή που γινόταν σε πόλη της επαρχίας Ουτάρ Πράντες, αφού είχε ανταλλάξει τις εθιμοτυπικές λουλουδένιες γιρλάντες με τον γαμπρό Μαντζές Κουμάρ, σύμφωνα με το τελετουργικό της ινδουιστικής τελετής.

Γιατρός από κοντινό χωριό κλήθηκε στο σημείο αλλά δεν κατάφερε να τη σώσει. Αλλά αντί να θρηνήσουν τον χαμό της γυναίκας και να τελειώσουν εκεί οι γαμήλιες διαδικασίες, οι οικογένειες του ζευγαριού συμφώνησαν να συνεχίσουν με τη γαμήλια τελετή και να αντικαταστήσουν τη νύφη με την αδελφή της, Νίσα.

Έβαλαν τη σορό της Σουρμπί σε ένα άλλο δωμάτιο ενώ οι γαμήλιοι εορτασμοί συνεχίστηκαν κανονικά και αργότερα αποτέφρωσαν τη νεκρή. Ένας από τους θείους της νεκρής είπε στη MailOnline ότι ήταν πολύ δύσκολη απόφαση για την οικογένεια να συνεχίσουν με τον γάμο. Μία κόρη ήταν νεκρή στο ένα δωμάτιο και ο γάμος της άλλης κόρη διοργανωνόταν στο άλλο. Ποτέ δεν είχαμε βιώσει τόσο ανάμικτα συναισθήματα. Η θλίψη για τον θάνατό της και η ευτυχία του γάμου δεν έχει ακόμη κατακαθίσει”.

Ο αδελφός της Σουρμπί πρόσθεσε: “Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι ένας πτώμα ήταν στο ένα δωμάτιο και μια νύφη προετοιμαζόταν στο διπλανό. Δεν ξέραμε τι να κάνουμε στην κατάσταση αυτή” είπε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων IANS. “Και οι δύο οικογένειες κάθισαν μαζί και κάποιος πρότεινε η νεότερη αδελφή μου Νίσα να παντρευτεί τον γαμπρό. Οι οικογένειες συζήτησαν το θέμα και οι δύο συμφώνησαν”.

Ένας άλλος από τα αδέλφια της νεκρής ανέλαβε τη φροντίδα της συντετριμμένης μητέρας. “Η μητέρα μου πονάει πολύ. Τη ζητάει κάθε μέρα αφού ήταν η μεγαλύτερη κόρη. Ονειρευόταν να κάνει θαύματα στη ζωή της. Να αναπαυθεί η ψυχή της” είπε ο άνδρας στη MailOnline.