Ικανοποιητικές οι προοπτικές για τη φετινή τουριστική χρονιά

Την εκτίμηση ότι στις δύσκολες στιγμές για την οικονομία του τόπου ο τουριστικός τομέας στηρίζει την Κύπρο και δίνει ανάσες στο δύσκολο αγώνα μας, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Αλέκος Ορουντιώτης προσθέτοντας πως «οι προοπτικές για την φετινή τουριστική χρονιά παραμένουν ικανοποιητικές, έστω και αν οι γνωστές αποφάσεις για τον τραπεζικό μας τομέα δημιούργησαν κάποιες αναταράξεις».

Σε χαιρετισμό του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, ο κ. Ορουντιώτης είπε ότι «η Λάρνακα αποτελεί έναν αξιόλογο και ποιοτικό προορισμό της τουριστικής Κύπρου» με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία αφίξεων τουριστών να «δεικνύουν ότι προσελκύει πέραν του 10% του συνολικού τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο. Οι σημαντικότερες αγορές, πηγές άντλησης τουρισμού για τη Λάρνακα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ελλάδα και η Ρωσία, οι οποίες μαζί συνέθεσαν τα 2/3 περίπου των συνολικών αφίξεων για τη Λάρνακα».

Πρόσθεσε ότι «οι συνολικές διανυκτερεύσεις σε αδειούχα καταλύματα στην Λάρνακα, κατά το 2012, ανήλθαν στις 950 χιλιάδες περίπου αποτελώντας το 7% περίπου των συνολικών διανυκτερεύσεων σε αδειούχα καταλύματα στην Κύπρο. Η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας έχει προβεί σε αξιόλογες δράσεις προώθησης και προβολής στην Κύπρο και στο εξωτερικό όπως η υλοποίηση διαφημιστικών εκστρατειών σε συνεργασία με Οργανωτές Ταξιδίων, η αξιοποίηση του ηλεκτρονικού μάρκετινγκ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η παραγωγή έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού, η φιλοξενία δημοσιογράφων και αθλητικών ομάδων, η συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις σε αγορές προτεραιότητας, η διοργάνωση εκδηλώσεων και άλλα».

Ανέφερε επίσης ότι «ο συντονισμός διαβημάτων για την υλοποίηση διαφόρων έργων υποδομής αποτελεί έναν άλλο σημαντικό τομέα της δραστηριοποίησης της Εταιρείας» και σημείωσε πως «χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το μεγάλο έργο της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού/μαρίνας Λάρνακας, η υλοποίηση του οποίου θα καταστήσει την Περιφέρεια Λάρνακας ως προορισμό κρουαζιέρων. Άλλα παραδείγματα είναι το θέμα του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, η ανάπτυξη υποδομής ειδικών ενδιαφερόντων όπως θαλάσσια αθλήματα περιλαμβανομένου του καταδυτικού τουρισμού και το θέμα του νέου σκοπευτηρίου με αποτέλεσμα την προσέλκυση διεθνών αγώνων» είπε.

Ο κ. Ορουντιώτης συνεχάρη τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες της Εταιρείας η οποία όπως είπε «συμβάλλει κατά τρόπο ουσιαστικό στην ανάπτυξη, προώθηση και πρόοδο της Λάρνακας ως τουριστικό προορισμό» και διαβεβαίωσε πως «ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού βλέπει την ωφελιμότητα των συνεταιρισμών ιδιωτικού – δημόσιου τομέα για την προώθηση τοπικών έργων, για την ανάπτυξη της τουριστικής υποδομής και για την προβολή συγκεκριμένων περιοχών και των ιδιαιτεροτήτων τους».