Ικανοποίηση Σιαρλή απο την επαφή με την τρόικα

Ικανοποιημένος από την πορεία των συζητήσεων κυβέρνησης-Τρόικας, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής πολύωρης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο οικονομικών.

Αποφεύγοντας να απαντήσει σε ουσιαστικά ερωτήματα ο κ Σιαρλή ανέφερε πως «το θέμα μας σήμερα ήταν το χρηματοοικονομικό, γι αυτό είχαμε σήμερα μαζί μας και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας» και πρόσθεσε ότι το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, όπως και το θέμα του Συνεργατισμού, ήταν στην σημερινή ατζέντα.

Επί της ουσίας, επέμεινε να δηλώσει μόνο πως «έχουμε ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου εργαζόμαστε, όπως γνωρίζετε οι διαβουλεύσεις, συζητήσεις, διαπραγματεύσεις άρχισαν χθες, έγιναν κάποιες δηλώσεις στο τέλος της ημέρας μετά από μια μακράν συζήτηση».

Πρόσθεσε ότι «αρχίσαμε και σήμερα, αρκετές ώρες έχουν δαπανηθεί στη συζήτηση των θεμάτων που αναφέρθηκαν, είμαστε ικανοποιημένοι με το πλάνο και την πρόοδο των συζητήσεων και οι
συζητήσεις όπως γνωρίζετε θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, μέχρι να εξαντλήσουμε πλήρως όλα τα θέματα».

Ο υπουργός Οικονομικών θα παραστεί στη συνεδρία του Eurogroup τη Δευτέρα και στη συνέχεια θα προεδρεύσει της συνεδρίας του Ecofin  ενώ οι συζητήσεις με την τρόικα θα συνεχιστούν από την Τετάρτη.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η Τρόικα ζητά στοιχεία που αφορούν το συνταξιοδοτικό.