Ικανοποίηση ΔΗΣΥ για τα σταθερά βήματα προόδου της Κυβέρνησης

Η κατάργηση και των τελευταίων περιορισμών στην εσωτερική τραπεζική δραστηριότητα, με την αποκατάσταση της δυνατότητας δημιουργίας νέων λογαριασμών, είναι ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή στην ομαλότητα. Σημειώνουμε με ικανοποίηση ότι ο υπουργός Οικονομικών και η Κυβέρνηση τηρούν το χρονοδιάγραμμα εξυγίανσης και διόρθωσης που είχε εξαγγελθεί.

Σε συνδυασμό με τα θετικά αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου, τα οποία έχουν επίσης ξεχωριστή σημασία, φαίνεται να επιβεβαιώνεται μια σαφής ανασυγκρότηση του χρηματοπιστωτικού τομέα. Την εικόνα αυτή συμπληρώνει και η μείωση των επιτοκίων για την Κύπρο στη δευτερογενή αγορά.

Πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει με την ίδια σύνεση, αποφασιστικότητα, αλλά και σταθερότητα. Διότι, παρά την πρόοδο, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι κρίσιμη και ελλοχεύουν κίνδυνοι.

Μπροστά σε τέτοιες εξελίξεις, έχουμε όμως λόγο να πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να βγάλουμε την οικονομία και τη χώρα από το βαθύ γκρεμό μέσα στον οποίο βρεθήκαμε πριν λίγο καιρό.