Ιδιωτικά αποτεφρωτήρια προωθεί η κυβέρνηση- Ξέσπασε σε κλάματα η Βαγενά

Ιδιωτικά αποτεφρωτήρια προωθεί η κυβέρνηση παρά  τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών αλλά και της Εκκλησίας που υπεραμύνονται της παραδοσιακής, Χριστιανικής, ταφής. Τις  προθέσεις της κυβέρνησης  αποκάλυψε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης από το βήμα της Βουλής.

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του κυβερνώντος κόμματος Άννας Βαγενά για την ανάγκη δημιουργίας αποτεφρωτηρίων νεκρών ο  Σκουρλέτης αφού ανέφερε ότι «ως πολιτεία πρέπει να αναγνωρίσουμε ατομικό δικαίωμα επιλογής στον τύπο κηδείας» αποκάλυψε ότι «στις προθέσεις του ΥΠ.ΕΣ. και σε μια προσπάθεια για περισσότερη πίεση ώστε να γίνει πραγματικότητα η αποτέφρωση, θα δώσουμε την δυνατότητα και σε ιδιώτες να φτιάξουν αποτεφρωτήρια αν δεν το κάνουν οι Δήμοι».

Ο Υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι: «Πρέπει να υπάρξει μέτωπο προοδευτικών ανθρώπων, υπάρχει το πλήρες πλαίσιο για τη δυνατότητα στους δήμους να συστήσουν κέντρα αποτέφρωσης» και αναρωτήθηκε «Τι εμποδίζει τους δήμους; ποιοι στέκονται ενάντια».

Η αποκάλυψη Σκουρλέτη να στηθούν …«μπίζνες» με αποτεφρωτήρια σε όλη τη χώρα αψηφώντας ότι σύσσωμη η ελληνική κοινωνία συντάσσεται με τον Χριστιανικό τρόπο ταφής, προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα και αναμένεται να ξεσηκώσει σάλο αντιδράσεων.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά η οποία έχασε πρόσφατα τον σύζυγό της, συνθέτη και ερμηνευτή, Λουκιανό Κηλαηδόνη, άκουσε με ικανοποίηση την εξαγγελία Σκουρλέτη και ξέσπασε σε κλάματα. Η σωρός του Λουκιανού Κηλαηδόνη αποτεφρώθηκε στη Βουλγαρία όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

«Όταν ήμασταν στο γραφείο (τελετών), στη Σόφια και περιμέναμε, είδα ένα νέο παιδί που του έφεραν την τεφροδόχο του δικού του ανθρώπου και την πήρε αγκαλιά ένοιωσα μεγάλη παρηγοριά» είπε ξεσπώντας σε λυγμούς η Βαγενά και αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό συμπλήρωσε ότι «ελπίζω να βρουν τη δύναμη κάποιοι Δήμαρχοι και ιδιώτες να συγκρουστούν με τον σκοταδισμό». Παραδόξως η Βαγενά κλείνοντας τη φορτισμένη τοποθέτησή της υποστήριξε πως «το αίτημα για αποτεφρωτήρια δεν έχει καμία σχέση με το βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα, εγώ κάθε μέρα προσεύχομαι και κάνω τον σταυρό μου».