Ιαπωνία: Τεράστιος τόνος πωλήθηκε προς…. 145.290 δολάρια!

Ένας τεράστιος τόνος πουλήθηκε σε ακόμη χαμηλότερη τιμή, για τρίτη συνεχή χρονιά, στην πρώτη δημοπρασία για τη νέα χρονιά στην ψαραγορά Τογιόσου στο Τόκιο.

Ο τόνος ο οποίος ζύγιζε 211 κιλά αλιεύτηκε στα ανοιχτά της Oma στη βόρεια Ιαπωνία, και πουλήθηκε για 16,9 εκατομμύρια γιεν δηλαδή, σχεδόν 145.290 δολάρια.

Ο Ιάπωνας χονδρέμπορος Γιαμαγιούκι μαζί με τη βραβευμένη με αστέρι Michelin αλυσίδα σούσι, Onodera Group, κατάφεραν να γίνουν οι αγοραστές του πρώτου – τεραστίων διαστάσεων – τόνου για το 2022.

Πτώση ωστόσο, καταγράφηκε για μια ακόμη χρονιά στην τιμή πώλησης. Η φετινή μάλιστα, τιμή ήταν αρκετά χαμηλότερη σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες χρονιές. Υπενθυμίζεται πως πέρσι, την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ψαραγοράς του Τογιόσου στο Τόκιο για το νέο έτος, ο πρώτος τόνος είχε πουλήθηκε για 20,84 εκατομμύρια γιεν.

Παρόλα αυτά, πριν από την εμφάνιση της πανδημίας, και συγκεκριμένα το 2019, η ιαπωνική αλυσίδα σούσι Kiyomura Corp., που διευθύνεται από τον αυτοαποκαλούμενο «Tuna King» Κιγιόσι Κιμούρα, είχε αγοράσει σε τιμή – ρεκόρ ύψους 333,6 εκατομμύρια γιεν τον πρώτο τόνο για εκείνη τη χρονιά ο οποίος ζύγιζε 278 κιλά.