Ιανουάριος 2014 – Το βάθρο των ανατροπών

Δυναμικα ξεκινά ο πρώτος μήνας του χρόνου  και όπως πάντα συνοδεύεται από ελπίδες, όνειρα, επιδιώξεις, σχέδια, οράματα και προγραμματισμούς.

Πέρα όμως από τις προσωπικές μας επιδιώξεις, οι πλανήτες δεν στέκονται απλοί παρατηρητές, αλλά υποκινητές μεγάλων αλλαγών και ανατροπών, καθώς το σκηνικό του μήνα των Κρόνου και Ουρανού, επιφυλάσσει πολλούς αιφνιδιασμούς.

Με την οικονομική κρίση να έχει τσακίσει τα χαμόγελα και την πολιτική υποκρισία να μας εύχεται ότι ακριβώς και πέρσι, υποσχόμενη το 2014 να είναι καλύτερο, εμείς γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει έλεος και πως το μόνο που μας μένει είναι μια συστολή, που δεν πρέπει να την αφήσουμε ούτε να μας καταβάλλει, αλλά ούτε και να μας παρασύρει σε ξαφνικά παρορμητικά αδιέξοδα.

Ωστόσο η ευχή για Καλή Χρονιά βγαίνει ολόψυχα από μέσα μας, θάβοντας επιτακτικά την απογοήτευση, στα έγκατα της προσωπικής μας απολύτρωσης.

Ο Ήλιος στο Κρόνιο ζώδιο του Αιγόκερω από την πρώτη του μήνα, διανύει την 11η μοίρα του ζωδίου ως τις 20/1 στις 5.52 το πρωί που θα περάσει στον Υδροχόο, διανύοντας μέχρι το τέλος του μήνα μέχρι και την 11η μοίρα του ζωδίου.

Ο αριθμός 11 αυτόν τον μήνα αποσπά την προσοχή και την έγνοια μας, εφόσον την Πρωτοχρονιά πραγματοποιείται η πρώτη Νέα Σελήνη του χρόνου στην 11η μοίρα του Αιγόκερω όπου βρίσκεται και ο Πλούτωνας αλλά και σε θέση βολής και ο Άρης.

Δύσκολα τα πράγματα ειδικά για τα παρορμητικά ζώδια και ακόμα πιο ειδικά για όσους έχουν γεννηθεί στο τέλος του πρώτου δεκαήμερου και αρχές του δεύτερου.

Η δυσκολία είναι εξίσου έντονη και για όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή ωροσκόπο γύρω από τις 11 μοίρες των παρορμητικών ζωδίων.

Μπόρα είναι θα περάσει, προσοχή μόνο μην γλιστρήσουμε στα ορμητικά νερά, λουζόμενοι και τα επακόλουθα της πτώσης.

Χρειάζεται μεγάλη υπομονή και προσοχή, ως τα μισά του μήνα.

Ήλιος και Ερμής πρωταγωνιστούν εφόσον οι συναντήσεις τους είναι πολλές, με πρώτη και καλύτερη την αναμεταξύ τους, από 1 έως 8/1.

Βαθιά περισυλλογή με σκέψη φιλόδοξη, που προτρέπεται με επιμονή από τη δυσαρμονική όψη Ήλιου – Άρη από 1 έως 12/1, αλλά και από τις δυσαρμονικές όψεις με Ουρανό και Πλούτωνα, εμφυσώντας μας την ένταση όπως η τρόμπα στο μπαλόνι.

Από απέναντι και ο Δίας το ίδιο διάστημα, έρχεται να ρίξει τον κεραυνό του διογκώνοντας τις καταστάσεις, ενώ ο Κρόνος από την άλλη προσπαθεί από 9 έως 14/1 να εξισορροπήσει ότι μπορεί.

Το ίδιο σχεδόν διάστημα η σύνοδος Ήλιου – Αφροδίτης, ανάδρομης και Αιγοκερίσιας καταγωγής, μας θυμίζει τι είχαμε και τι χάσαμε, φιλοδοξώντας να επανακτήσουμε την αίγλη στις προσωπικές μας σχέσεις.

Στις 20/1 που ο Ήλιος περνάει στον Υδροχόο το πνεύμα διευρύνεται, η διάθεση διαστέλλεται και το δεύτερο μισό του μήνα αισθανόμαστε πως το στρίμωγμα δεν είναι τόσο έντονο όσο πριν.

Η αρμονική όψη με τον Ουρανό από 24 έως 31/1 που κορυφώνεται στις 29/1, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να εκφράσουμε έξυπνα τις σκέψεις μας, με πιο ρεαλιστικές επαφές.

Ο Ερμής διανύει την 12η μοίρα του Αιγόκερω έως τις 12/1 που θα περάσει και αυτός στον Υδροχόο, εξαντλώντας την πορεία του έως το τέλος του μήνα.

Την πρώτη εβδομάδα του χρόνου οι δυσαρμονικές όψεις του με Άρη και Δία και η σύνοδος με τον Πλούτωνα, είναι υπεραρκετές για να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας, στρέφοντας το νου μακριά από εμμονές και παρωπίδες. Δραστήριος νους μεν, προσηλωμένος επίμονα δε.

Η σύνοδος του Ερμή με την ανάδρομη Αφροδίτη από 5 έως 10/1 μας κάνει να αισθανόμαστε σαν τους δοκιμαστές των κρασιών που κρατάνε τη γεύση ανεξίτηλη, μέχρι να πάνε στο επόμενο. Αισθησιασμός δεν υπάρχει, υπάρχει όμως αίσθηση της αναλογίας και του μέτρου, κάτι που γίνεται ακόμα πιο αισθητό από την αρμονική όψη με τον Κρόνο, από 4 έως 7 του μήνα.

Στις 12/1 που ο Ερμής περνάει στον Υδροχόο γινόμαστε πιο ευρηματικοί εγκαταλείποντας την παθητική σκέψη και στάση.

Η αρμονική όψη του με τον Ουρανό από 15 έως 19/1 και η αρμονική όψη με τον Άρη από 19 έως 31/1 που κορυφώνεται στις 24/1, είναι ιδανικές για να περάσουμε απόψεις και ιδέες που ως τώρα έμεναν στα ντουλάπια της συντήρησης, περιμένοντας κάποιο χέρι να τις ξεσκονίσει.

Η παράλληλη δυσαρμονική επιρροή με τον Κρόνο από 21 έως 31/1 θα προκαλέσει αντιστάσεις που θα εμποδίσουν τη διαδικασία έκφρασης, αλλά ένα φιλελεύθερο πνεύμα σέβεται πάντα τη θέση του άλλου και αν χρειαστεί αποχωρεί χωρίς πρόβλημα.

Η Αφροδίτη από την αυστηρή της θέση και αυτή στον Αιγόκερω όλο τον μήνα, κινείται ανάδρομα ψάχνοντας μάταια τον χαμένο αυθορμητισμό της, αναζητώντας περισσότερο την υλική ασφάλεια.
Η αρμονική όψη με τον Κρόνο από 7 έως 16/1 κορυφώνεται στις 11/1 με τυπικές διαδικασίες τις οποίες μας προσφέρει απλόχερα, στερούμενη συναισθήματος, αλλά με επάρκεια ελέγχου και εξουσίας.

Η δυσαρμονική όψη με τον Άρη από 11 έως 25/1 που κορυφώνεται στις 16/1, δημιουργεί ανταγωνιστικές τάσεις, προκαλώντας και δελεάζοντας με ένα οριακά σαδιστικό τρόπο, που αφομοιώνεται στις συμπεριφορές μας.

Η αντίθεση με τον Δία από 12 έως 31/1 καθώς και οι δυσαρμονικές όψεις με Ουρανό και Πλούτωνα από 17 έως 31/1, επιβεβαιώνουν πως οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες, ακόμα και αν υποκύπτουν πρόσκαιρα, σε ερωτικές και παθιασμένες παλινδρομήσεις.

Ο Δίας διανύει την 16η μοίρα του Καρκίνου, κινούμενος και αυτός ανάδρομος ως το τέλος του μήνα και φτάνοντας την 12η μοίρα του ζωδίου.

Η αναζήτηση του εαυτού καλά κρατεί, αλλά η δυσαρμονική όψη με τον Ουρανό από 9 έως 31/1 μας επαναφέρει στη μνήμη το παλιό παιχνιδάκι με το δαχτυλίδι που έλεγε «ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις». Διότι παρόλη την αποφασιστικότητα και το φανατισμό αυτής της επιρροής, η τάση να πηγαίνουμε παρακάτω, ξεπερνά την πρόθεση να βιώσουμε ουσιαστικά μια κατάσταση.

Η αντίθεση με τον Πλούτωνα όλο τον μήνα που κορυφώνεται στις 25/1, στερεί την ικανότητα να ηγηθούμε των στόχων μας, καταπίνοντας αμάσητη την υπερβολική αυτοπεποίθηση, που μας βαραίνει το στομάχι και τη διάθεση.

Ο Κρόνος κινείται από τις 20 έως τις 22 μοίρες του Σκορπιού, ρίχνοντας το βάρος του σε Σκορπιούς, Ταύρους, Υδροχόους και Λέοντες γεννημένους στις αρχές των τρίτων δεκαήμερων.

Ο Ουρανός διανύει την 8η και 9η μοίρα του Κριού, γινόμενος ένας από τους πρωταγωνιστές της ανατρεπτικής διάθεσης που επικρατεί.

Ο Ποσειδώνας από τις 3 και 4 μοίρες των Ιχθύων, μένει αμέτοχος και αναπαυμένος, στο θρόνο του ζωδίου που κυβερνά.

Ο Πλούτωνας διανύει την 11 και 12η μοίρα του Αιγόκερω, συμβάλλοντας αυτόν τον μήνα στην παθιασμένη διάθεση, που δεν ικανοποιείται και δεν ελέγχεται ως τα μισά του.

Η Πανσέληνος στις 16/1 στον άξονα Αιγόκερω – Καρκίνου και συγκεκριμένα στις 26 μοίρες του Καρκίνου είναι απαλλαγμένη από δυσαρμονικές όψεις, αλλά το παιχνίδι της εξουσίας και του ανταγωνισμού καλά κρατεί, διχάζοντας συναίσθημα και λογική.

Το πλανητικό σκηνικό του Ιανουαρίου λαμβάνει τέλος μετά από μια υπερπαραγωγή, που θα συζητηθεί πολύ και θα βιωθεί πολύ έντονα, στρέφοντας απευθείας τις ελπίδες μας στον επόμενο μήνα και στην ανταμοιβή μας, για τη συμμετοχή μας σε αυτή.