Θύμα ληστείας ο Γιάννης Πάριος – Εξαρθρώθηκε η σπείρα των κακοποιών

Η εξαμελής σπείρα τσιγγάνων κακοποιών δρούσε σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος τους όσοι είχαν κοσμήματα ή μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά. Έτσι και έστησαν ενέδρα στον τραγουδιστή Γιάννη Πάριο. Ακολούθησαν τον ίδιο και έναν συνεργάτη του στις 24 Σεπτεμβρίου στη Γλυφάδα. Ο δημοφιλής τραγουδιστής είχε μαζί του χρήματα από συναυλία που είχε δώσει.

Όταν ο δημοφιλής καλλιτέχνης μπήκε στο σπίτι, επιτέθηκαν στο συνεργάτη του, τον χτύπησαν και άρπαξαν έναν χαρτοφύλακα με 40.000 ευρώ. Το κλεμμένο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν βρέθηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο σε αγροτική περιοχή στα Σπάτα.

Ο τρόπος δράσης τους ήταν ο ίδιος. Ακλουθούσαν τα θύματά τους. Στις 28 Νοεμβρίου έκλεψαν από την Βέροια δύο Έλληνες πλασιέ κοσμημάτων, που δειγμάτιζαν σε χρυσοχοείο. Όταν έφτασαν στο σπίτι τους στα Βριλήσσια, τους επιτέθηκαν και άρπαξαν το αυτοκίνητο, στο πορτμπαγκάζ του οποίου υπήρχαν κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ.

Η συμμορία  εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Βέροιας, μετά τη σύλληψη δύο μελών 22 και 28 χρόνων . Σε συνεργασία με συναδέλφους τους στην Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής, συνελήφθη στις Αχαρνές άλλος ένας 24χρονος τσιγγάνος ενώ άλλοι τρεις ηλικίας 17, 19 και 21 χρόνων αναζητούνται.

Στα σπίτια των δραστών στη Βέροια κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου, μια καραμπίνα, κοσμήματα και ρολόγια, κινητά, 7.700 ευρώ και ένα αυτοκίνητο.