Θρίαμβος του ΑΠΟΕΛ έναντι της Rosenborg με 3-0

Θρίαμβος του ΑΠΟΕΛ επί της  Rosenborg. ΜΕ 3 γκολ στις καθυστερήσεις πήρε την  πρόκριση στα play off του Champions League, όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Ο Γιαννιώτας στο 91`, ο Βάντερ στο 96` και ο Ντεβινσέντι στο 99` ήταν οι σκόρερ που στέλνουν τον ΑΠΟΕΛ στον επόμενο γύρο, με τους πρωταθλητές Κύπρου να έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa League σε περίπτωση αποκλεισμού από τα play off του Champions League.

O ΑΠΟΕΛ είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πίεσε από την αρχή για να πετύχει το γκολ το οποίο θα αναιρούσε το προβάδισμα με 2-1 που είχε αποκτήσει η Rosenborg στον πρώτο αγώνα. Ωστόσο, η άμυνα των Νορβηγών κατάφερνε να αναχαιτίσει τους επιθετικούς του ΑΠΟΕΛ. Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να παλεύει μέχρι τα τελευταία λεπτά και στο 91` ήρθε το πολυπόθητο γκολ με τον Γιαννιώτα να σκοράρει εξ` επαφής μετά από εκπληκτική μπαλιά του Βάντερ και το ΓΣΠ να παίρνει φωτιά. Πέντε λεπτά αργότερα, εκμεταλλευόμενος τα κενά στην άμυνα των Νορβηγών, οι οποίοι ανέβηκαν ψηλά για την ισοφάριση, ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε 2ο γκολ με τον Βάντερ να σκοράρει αυτή τη φορά (96`).

Ο Τόμας Ντε Βινσέντι, το όνομα του οποίου συζητήθηκε τις τελευταίες μέρες, με τα αθλητικά ρεπορτάζ να κάνουν λόγο για το τελευταίο παιχνίδι του Αργεντινού με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για τον πρωταθλητή Κύπρου στο 99`, σημειώνοντας το 3ο γκολ και προσδίδοντας θριαμβευτικό χαρακτήρα στη νίκη.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αλεξάνδρου, Αστίθ, Καρλάο, Μοράις, Ντε Βινσέντι, Βινίσιους (Ορλάντι 71`), Γιαννιώτας, Εφραίμ (Βάντερ 71`), Σωτηρίου (Ντε Καμάργκο 77`)

Rosenborg: Κβαράσεϊ, Σβένσον, Ρεγκίνουνσεν, Εϊλόφσον, Γένσεν (Μπιόρδαλ 87`), Κόνρατσεν, Γκιτκάγερ, Ντε Λανλάι, Σκιέλβικ, Μίτζσο (Βίλχαμσον 76`) , Χέλαντ